Pumpadipp

En god och nyttig dipp av pumpa till pålägg till bröd (istället för smör) och dipp till chips eller tortillachips mm får du om du kokar pumpa mjuk och mosar den med lite olivolja och smaksätter med smulad fetaost samt riven ost som parmesan.
Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och pumpaolja.

8 portioner pumpadipp

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 400 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 gram fetaost (valfritt)
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl pumpafrön att garnera med (valfritt)
  • 4 msk pumpaolja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg pumpabitarna i en kastrull och täck med vatten. Koka dem mjuka i ca 30 minuter.
  2. Häll av vattnet väl och låt pumpan ånga av så blir dippen fast och fin.
  3. Mosa pumpabitarna med en potatisstöt eller pressa genom en potatispress. Blanda i olivoljan och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smula ner fetaost och rör i riven ost.
  5. Servera pumpadippen i en skål till nybakt bröd (istället för smör) eller till chips.
  6. Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och några droppar pumpaolja.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer