Pumpadipp

Introduktion och förberedelse för tillagning

Pumpadippen är en god och nyttig dipp som passaar som pålägg till bröd - istället för smör samt som dipp förstås till chips, fröknäcke, kex eller tortillachips.

Tärnad pumpa som kokas mjuk och blandas med lite olivolja samt får sälta av smulad fetaost och smak av riven ost som parmesan.

Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och pumpaolja.

8 portioner pumpadipp

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 400 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 gram fetaost (valfritt)
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl pumpafrön att garnera med (valfritt)
  • 4 msk pumpaolja att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg pumpabitarna i en kastrull och täck med vatten. Koka dem mjuka i ca 30 minuter.
  2. Häll av vattnet väl och låt pumpan ånga av så blir dippen fast och fin.
  3. Mosa pumpabitarna med en potatisstöt eller pressa genom en potatispress. Blanda i olivoljan och smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Smula ner fetaost och rör i riven ost.
  5. Servera pumpadippen i en skål till nybakt bröd (istället för smör) eller till chips.
  6. Garnera gärna dippen med rostade pumpafrön och några droppar pumpaolja.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.