Pasta med pumpamos och parmesan
Pasta med pumpa och parmesan. En god Italiensk pasta med pumpamos.
Gott som vegetarisk pasta på egen hand eller som tillbehör till ex. en köttbit. Några förslag är med grillad kycklingfilé, fjärilskotletter eller grillad halloumi-ost.
Tillagning
- Gör först pumpamoset: dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
- Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
- Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
- Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
- Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
- Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
- Riv ost och rosta pumpakärnor några minuter i en stekpanna. Koka upp vatten till pastan. Skölj babyspenat.
- Koka pastan.
- Blanda den kokta pastan med 3 dl pumpamos samt tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
- Servera pumpapastan toppad med riven parmesan, pumpakärnor samt babyspenat.
En resträtt med pumpa
Pumpapasta är en bra rätt om du har pumpa över. Pumpan kokas i bitar och mosas. Koka gärna hela pumpan på en gång.
Pumpamoset som ev. blir över kan frysas samt användas till pumparisotto, som pumpadipp eller röra som tillbehör.
Att dricka till
Vintips pumpapastan är vitt vin ex. från Valpolicella eller Friuli i norra Italien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 644 kcal