Pasta med pumpa

Pasta med pumpa och parmesan. En god Italiensk pasta med pumpamos. Gott som vegetarisk pasta på egen hand eller som tillbehör till en köttbit ex. grillad kycklingfilé skinkschnitzel. Grillad halloumi-ost passar också till pastan.
Pumpapasta är en bra rätt om du har pumpa över. Pumpan kokas i bitar och mosas. Koka gärna hela pumpan på en gång. Pumpamoset kan frysas samt användas till pumparisotto, som pumpadipp eller röra som tillbehör.
Vintips är vitt vin ex. från Valpolicella i Norra Italien.

4 portioner pasta med pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad pasta som tagliatelle, spagetti eller gnocchi
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 30 gram babyspenat att garnera med
  • 200 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Gör först pumpamoset: dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
  2. Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
  4. Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
  5. Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
  6. Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
  7. Riv ost och rosta pumpakärnor några minuter i en stekpanna. Koka upp vatten till pastan. Skölj babyspenat.
  8. Koka pastan.
  9. Blanda den kokta pastan med 3 dl pumpamos samt tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera pumpapastan toppad med riven parmesan, pumpakärnor samt babyspenat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer