Pasta med pumpa

Introduktion och förberedelse

Pasta med pumpa och parmesan. En god Italiensk pasta med pumpamos. Gott som vegetarisk pasta på egen hand eller som tillbehör till en köttbit ex. grillad kycklingfilé skinkschnitzel. Grillad halloumi-ost passar också till pastan.

Pumpapasta är en bra rätt om du har pumpa över. Pumpan kokas i bitar och mosas. Koka gärna hela pumpan på en gång. Pumpamoset kan frysas samt användas till pumparisotto, som pumpadipp eller röra som tillbehör.

Att dricka till

Vintips pumpapastan är vitt vin ex. från Valpolicella i Norra Italien.

4 portioner pasta med pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad pasta som tagliatelle, spagetti eller gnocchi
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 30 gram babyspenat att garnera med
  • 200 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Gör först pumpamoset: dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
  2. Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
  4. Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
  5. Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
  6. Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
  7. Riv ost och rosta pumpakärnor några minuter i en stekpanna. Koka upp vatten till pastan. Skölj babyspenat.
  8. Koka pastan.
  9. Blanda den kokta pastan med 3 dl pumpamos samt tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera pumpapastan toppad med riven parmesan, pumpakärnor samt babyspenat.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept