Pumpasoppa med curry
Pumpasoppa med curry i indisk stil med smak av garam masala som passar mycket bra ihop med pumpa.
Soppa med pumpa är gott och enkelt som förrätt, lunch, middag eller buffe.
Tillagning
- Skär pumpan i klyftor och skär bort skalet. Skär bort kärnor och trådar. Skiva i bitar.
- Skala och hacka löken samt vitlöken.
- Fräs löken i olivolja i en stor gryta eller kastrull, tillsätt vitlöken, salt, curry, garam masala, vitpeppar och pumpa. Låt allt fräsa runt några minuter.
- Häll på vattnet och låt koka i 40 minuter - pumpabitarna ska vara mjuka och kunna gå att mosa sönder.
- Mixa pumpasoppan med en stavmixer. Du kan också mosa sönder bitarna för hand med ex. en potatisstöt eller visp. Tillsätt och rör ut grädde, creme fraiche eller grekisk yoghurt. Värm upp.
- Smaka av pumpasoppan med salt och vitpeppar.
- Servera gärna ett gott bröd till ex. foccacia.
- Ska du servera pumpasoppan lite finare ex. till förrätt kan du ha med rostade pumpafrön på toppen, riven parmesanost och ev. några droppar tryffelolja i varje tallrik.
Tips
- Curry och garam masala ger en fyllig smak till pumpasoppa men kan ersättas av ex. av en halv tsk örtkryddor som timjan och rosmarin.
- Baka gärna foccaciabröd till pumpasoppan och servera med färskost som pålägg.
- God soppa att göra på överbliven pumpa från Halloween men godast blir pumpasoppa på sk Butternutchpumpa.
- Du kan garnera pumpasoppan med rostade gröna pumpafrön (köps i affären), riven parmesan samt några droppar smakrik pumpaolja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 95 kcal