Köttbullar med ingefära och Dijonsenap

Köttbullar med ingefära och Dijonsenap som ger god smak åt köttbullarna. Speciellt goda med blandfärs, nötfärs eller fläskfärs men kan göras av lammfärs eller viltfärs.

Passar till vardags men också till julbord eller till påsken.

10 portioner köttbullar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs eller nötfärs
  • 2 ägg
  • 4 msk stark fransk senap (Dijon)
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 dl grädde (eller mjölk)

Tillagning

  1. Hacka lök och fräs i smör några minuter.
  2. Skala och riv ingefära.
  3. Blanda färs med ägg, senap, kryddor och ströbröd. Vänd i grädde.
  4. Stek ett smakprov och smaka av med mer kryddor.
  5. Låt gärna köttbullesmeten vila i kylen 10 minuter.
  6. Rulla köttbullar. Oljar du händerna går det lättare. Lägg på ett oljat bleck.
  7. Stek några i taget i en panna, lägg upp på bleck och stek sedan alla färdiga i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter.
  8. Låt svalna och frys in till julafton eller ät direkt.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer