Kycklingköttbullar

Köttbullar med kycklingfärs. Gott som alternativ till vanlig köttbullar och kan serveras med samma tillbehör. Förslagsvis som på bilden med potatismos, gröna ärtor samt skirat smör och en sallad av tomat- och gurka och hackad bladpersilja med olivolja och vinäger.

4 portioner kycklingköttbullar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 msk maizena
  • 2 msk olivolja, smör eller margarin att steka i
  • Tillbehör: 4 port potatismos
  • 200 gram kokta gröna ärtor
  • 50 gram skirat smör
  • 65 gram grönsallad
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka

Tillagning

  1. Börja förbereda önskade tillbehör som förslagsvis potatismos mm. Skala och tärna potatis, koka mjuk i 15 minuter. Mosa med mjölk, smör salt och peppar. Koka gröna ärtor några minuter. Skira smör. Förbered sallad med tärnade tomater och gurka.
  2. Skala och hacka lök fint. Hacka bladpersilja.
  3. KYCKLINGKÖTTBULLAR: Blanda lök, bladpersilja, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke.
  4. Tillsätt ägg samt maizena och blanda till en jämn färs med en slev.
  5. Stek en liten provbit och smaka av färsen med salt och peppar.
  6. Smörj händerna med lite olja och forma samt rulla 20 köttbullar och lägg upp på en oljad bricka.
  7. Värm en stekpanna och bryn kycklingköttbullarna i olivolja, smör eller margarin runt om i ca 3-4 minuter.
  8. Sänk värmen (sätt gärna på lock eller lite folie) samt stek ca 8 min till så att de blir riktigt genomstekta.
  9. Servera kycklingköttbullarna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.7 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer