Kokt blomkål

Kokt blomkål är gott, enkelt, billigt och nyttigt som tillbehör till det mesta.
Då blomkål är så enkelt att förbereda passar det utmärkt både till vardags men också till många på en buffé eller fest.
Koka gärna blomkål med en klick smör eller olivolja, salt och peppar.

4-6 portioner kokt blomkål

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 13 min

Ingredienser

  • 1 huvud blomkål
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör eller olivolja (valfritt)
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar (valfritt)

Tillagning

  1. Skär loss blomkålsbuketterna underifrån roten.
  2. Skär stora blomkålsbuketterna i mindre buketter.
  3. Skölj blomkålen i ett durkslag.
  4. Sätt en kastrull på spisen och koka upp 1 dl vatten under lock.
  5. Tillsätt blomkål och salt, rör om och koka i 5 minuter under lock tills blomkålen är mjuk men ända har tuggmotstånd.
  6. Häll av vattnet.
  7. Tillsätt ev. smör eller olivolja och peppar och vänd runt blomkålen.
  8. Lägg upp blomkålen på fat och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer