Pressad potatis

Kokt potatis du pressar med en potatispress. Gott och enkelt. Pressad potatis passar som potatistillbehör till det mesta. Speciellt när den serveras till en rätt med mycket sås som ex. fisk med vitvinssås eller en god köttgryta.

Du kan välja fast eller mjölig sort. Välj goda ekologiska potatisar. Du behöver en potatispress. Har du ingen potatispress kan du mosa potatisen med en potatisstöt eller gaffel och kalla det potatisstomp. 

4 portioner pressad potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis av valfri sort
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skala potatisen, dela stora potatisar i halvor och lägg i en kastrull med vatten.
  2. Täck potatisen med vatten, salta vattnet och koka potatisen mjuk under lock i ca 25 minuter på medelvärme. Känn efter med en provsticka eller kniv om potatisen kokt klart.
  3. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut.
  4. Ta fram potatispressen och lägg i och pressa några potatisar i taget och lägg upp på ett serveringsfat eller i en skål.
  5. Pressad potatis är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer