Zucchinipytt med kyckling

Pytt med tärnad zucchini, kyckling, lök och kokt potatis. Gott att servera som vanlig pytt med stekt ägg. Servera gärna en sallad till också ex. ruccola sallad samt skivade tomater.
Fransk stark senap, rödbetor och saltgurka passar också till zucchinipytt.
Vegetarisk pytt får du utan kyckling. Ev. med tärnad quorn istället för kycklingen eller Anamma vegobitar (100% vegan).

4 portioner zucchinipytt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 6 kokta potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 6 msk olivolja
  • 300 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tillbehör: 4 ägg
  • 65 gram blandad grönsallad
  • 4 tomater

Tillagning

  1. Tärna kokt potatis. Har du ej kokt potatis så skala och tärna potatis samt koka den mjuk i ca 10 minuter. Häll av.
  2. Skär kycklingköttet i tärningar eller strimlor.
  3. Fräs kycklingen så att den är lätt brynt i lite olivolja med något krm salt och lite peppar i en stekpanna.
  4. Skala och hacka under tiden löken.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik.
  6. Fräs löken i lite olivolja. Rör om då och då.
  7. Skölj och tärna under tiden zucchinin.
  8. Lägg upp löken på kycklingen.
  9. Fräs zucchinin i lite olivolja. Salta och peppra. Stek den på medelvärme tills den fått färg runt om ca 10 minuter.
  10. Lägg upp på en tallrik.
  11. Fräs potatisen i lite olivolja så att den får färg.
  12. Blanda ihop stekt kyckling, lök, zucchini och potatis i en stor stekpanna eller skål.
  13. Stek äggen i lite olivolja. Salta och peppra dem.
  14. Servera zucchinpytten med stekta ägg samt gärna en grönsallad på sköljd ruccola och skivade tomater.
  15. Gott till är också fransk stark senap, rödbetor och saltgurka.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer