Zucchinipytt med kyckling
Zucchinipytt med kyckling är gott att servera som vanlig pytt med stekt ägg.
Laga en pyttipanna med tärnad zucchini, kyckling, lök och kokt potatis.
Tillagning
- Tärna kokt potatis. Har du ej kokt potatis så skala och tärna potatis samt koka den mjuk i ca 10 minuter. Häll av.
- Skär kycklingköttet i tärningar eller strimlor.
- Fräs kycklingen så att den är lätt brynt i lite olivolja med något krm salt och lite peppar i en stekpanna.
- Skala och hacka under tiden löken.
- Lägg upp kycklingen på en tallrik.
- Fräs löken i lite olivolja. Rör om då och då.
- Skölj och tärna under tiden zucchinin.
- Lägg upp löken på kycklingen.
- Fräs zucchinin i lite olivolja. Salta och peppra. Stek den på medelvärme tills den fått färg runt om ca 10 minuter.
- Lägg upp på en tallrik.
- Fräs potatisen i lite olivolja så att den får färg.
- Blanda ihop stekt kyckling, lök, zucchini och potatis i en stor stekpanna eller skål.
- Stek äggen i lite olivolja. Salta och peppra dem.
- Servera zucchinpytten med stekta ägg samt gärna en grönsallad på sköljd ruccola och skivade tomater.
- Gott till är också fransk stark senap, rödbetor och saltgurka.
Serveringsförslag
- Servera gärna en sallad till också ex. ruccola sallad samt skivade tomater.
- Fransk stark senap, rödbetor och saltgurka passar också till pytten.
Varianter
Vegetarisk pytt får du om du ersätter kycklingen med tofu, sojabitar, quorn eller halloumi eller Anamma vegobitar (100% vegan).
Uppskattat näringsvärde per portion: 442 kcal