Zucchinipytt med kyckling

Introduktion och förberedelse

Zucchinipytt med kyckling är gott att servera som vanlig pytt med stekt ägg.

Laga en pyttipanna med tärnad zucchini, kyckling, lök och kokt potatis.

Serveringsförslag

  • Servera gärna en sallad till också ex. ruccola sallad samt skivade tomater.
  • Fransk stark senap, rödbetor och saltgurka passar också till pytten.

Varianter

Vegetarisk pytt får du om du ersätter kycklingen med tofu, sojabitar, quorn eller halloumi eller Anamma vegobitar (100% vegan).

4 portioner zucchinipytt

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram zucchini
  • 6 kokta potatisar
  • 0,5 gul lök
  • 6 msk olivolja
  • 300 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • Tillbehör: 4 ägg
  • 65 gram blandad grönsallad
  • 4 tomater

Tillagning

  1. Tärna kokt potatis. Har du ej kokt potatis så skala och tärna potatis samt koka den mjuk i ca 10 minuter. Häll av.
  2. Skär kycklingköttet i tärningar eller strimlor.
  3. Fräs kycklingen så att den är lätt brynt i lite olivolja med något krm salt och lite peppar i en stekpanna.
  4. Skala och hacka under tiden löken.
  5. Lägg upp kycklingen på en tallrik.
  6. Fräs löken i lite olivolja. Rör om då och då.
  7. Skölj och tärna under tiden zucchinin.
  8. Lägg upp löken på kycklingen.
  9. Fräs zucchinin i lite olivolja. Salta och peppra. Stek den på medelvärme tills den fått färg runt om ca 10 minuter.
  10. Lägg upp på en tallrik.
  11. Fräs potatisen i lite olivolja så att den får färg.
  12. Blanda ihop stekt kyckling, lök, zucchini och potatis i en stor stekpanna eller skål.
  13. Stek äggen i lite olivolja. Salta och peppra dem.
  14. Servera zucchinpytten med stekta ägg samt gärna en grönsallad på sköljd ruccola och skivade tomater.
  15. Gott till är också fransk stark senap, rödbetor och saltgurka.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 442 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.