Yoghurtmarinerade kycklingfiléer

Kycklingfiléer marinerade i yoghurt blir möra och goda.

Smaksatta med spiskummin, het chili sambal oelek som ger sting och färg samt lite vitlök för fyllig smak.

Stek i panna eller ugn eller grilla kycklingen hela (gärna något utbankade) eller i bitar på spett.

4 portioner yoghurtmarinerade kycklingfileér

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk spiskummin
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Tillagning

  1. Banda ingredienserna till yoghurtmarinaden i en tjockare fryspåse två liters.
  2. Banka gärna ut kycklingfileerna lite så att de blir plattare. Du kan också skär dem i kuber och sedan trä på spett. Lägg iaf kyclingen med marinaden i plastpåsen, knyt om samt arbeta in marinaden något. Låt kycklingen marinera i kylen i 2 timmar eller längre.
  3. Häll av marinaden - släng den - och ta upp kycklingen.
  4. Salta och peppra kycklingen något.
  5. Nu kan du steka eller grilla kycklingen. Har du marinerat den i bitar kan du trä upp på spett. Eller så steker du kycklingen i i smält smör eller olivolja i en panna ca 6 min./sida. Skär upp fileérna.
  6. Serveringsförslag till kycklingen: Servera ex. med kokt bulgur blandad med kokt broccoli, strimlad kokt morot (låt koka med i slutet av bulgurn) samt hackad mandel. Blanda gärna lite sås om du har matlagningsyoghurt kvar ex. samma som marinaden eller lägg till massa hackad mynta.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.4 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 302 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-22