Yoghurtmarinerade kycklingfiléer
Kycklingfiléer marinerade i yoghurt blir möra och goda.
Smaksatta med spiskummin, het chili sambal oelek som ger sting och färg samt lite vitlök för fyllig smak.
Stek i panna eller ugn eller grilla kycklingen hela (gärna något utbankade) eller i bitar på spett.
Tillagning
- Banda ingredienserna till yoghurtmarinaden i en tjockare fryspåse två liters.
- Banka gärna ut kycklingfileerna lite så att de blir plattare. Du kan också skär dem i kuber och sedan trä på spett. Lägg iaf kyclingen med marinaden i plastpåsen, knyt om samt arbeta in marinaden något. Låt kycklingen marinera i kylen i 2 timmar eller längre.
- Häll av marinaden - släng den - och ta upp kycklingen.
- Salta och peppra kycklingen något.
- Nu kan du steka eller grilla kycklingen. Har du marinerat den i bitar kan du trä upp på spett. Eller så steker du kycklingen i i smält smör eller olivolja i en panna ca 6 min./sida. Skär upp fileérna.
- Serveringsförslag till kycklingen: Servera ex. med kokt bulgur blandad med kokt broccoli, strimlad kokt morot (låt koka med i slutet av bulgurn) samt hackad mandel. Blanda gärna lite sås om du har matlagningsyoghurt kvar ex. samma som marinaden eller lägg till massa hackad mynta.
Serveringsförslag
- Jag hade en bulgursallad till kycklingen samt vidare tripplade jag receptet på marinaden och tog undan 2 dl till en kall sås jag serverade till.
- Vidare förslag är linssallad, svart ris sallad, sallad med svarta linser, grönsallad och bröd.
- Garnera gärna med hackad persilja eller mynta.
Uppskattat näringsvärde per portion: 302 kcal