Yoghurtmarinerade kycklingfileér

Introduktion och förberedelse

Kycklingfiléer marinerade i yoghurt blir möra och goda. Smaksatta med spiskummin, het chili sambal oelek som ger sting och färg samt lite vitlök för fyllig smak.

Stek i panna eller ugn eller grilla kycklingen hela (gärna något utbankade) eller i bitar på spett.

Gott till kycklingen är ex. bulgursallad. Vidare kan du laga 2 dl extra av yoghurtmarinaden och servera till som kall sås. Garnera gärna med hackad persilja eller mynta.

4 portioner yoghurtmarinerade kycklingfileér

  • Förberedelse: 2 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 40 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk spiskummin
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Tillagning

  1. Banda ingredienserna till yoghurtmarinaden i en tjockare fryspåse två liters.
  2. Banka gärna ut kycklingfileerna lite så att de blir plattare. Du kan också skär dem i kuber och sedan trä på spett. Lägg iaf kyclingen med marinaden i plastpåsen, knyt om samt arbeta in marinaden något. Låt kycklingen marinera i kylen i 2 timmar eller längre.
  3. Häll av marinaden och ta upp kycklingen.
  4. Salta och peppra kycklingen något.
  5. Nu kan du steka eller grilla kycklingen. Har du marinerat den i bitar kan du trä upp på spett. Eller så steker du kycklingen i i smält smör eller olivolja i en panna ca 6 min./sida. Skär upp fileérna.
  6. Serveringsförslag till kycklingen: Servera ex. med kokt bulgur blandad med kokt broccoli, strimlad kokt morot (låt koka med i slutet av bulgurn) samt hackad mandel. Vidare förslag är kokta linser, basmatiris, lättkokta gröna bönor och bröd. Bland gärna lite sås om du har matlagningsyoghurt kvar ex. samma som marinaden eller lägg till massa hackad mynta. Du kan också söka på bulgursallad här på receptfavoriter.
E-mail
Medel: 4.2 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.