Torredning

En redning till sås när du stekt kött eller grönsaker som lök. Torredning innebär att man pudrar över mjöl över det man steker, rör om och tillsätt vätska som buljong, mjölk och/eller grädde.
Här har jag räknat torredning till om du vill reda runt 400-500 gram kött eller grönsaker. Du kan tillsätta mer redning efter tycke tills såsen är så tjock som du vill.
Resultatet blir kött eller grönsaker i en god sås du kan servera med kokt potatis, ris, som pastasås till pasta eller valfritt tillbehör.
Ett enkelt recept är stekt strimlat fläskkött du torreder och sedan smaksätter med 2 msk fransk senap och 0,5 tsk dragon. Servera till pasta, ris eller potatis.
Stuvning blir det om du tar mindre vätska och såsen blir tjock som en stuvning istället.

4 portioner torredning

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk, grädde eller buljong (eller en blandning)

Tillagning

  1. Pudra över mjölet och rör om så att mjölet blandar sig med det du steker.
  2. Tillsätt sedan vätska som mjölk, grädde eller buljong (eller blanda) under omrörning.
  3. Låt såsen av torredningen koka på låg värme under omrörning i minst 5 minuter (så att mjölsmaken försvinner).
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer