Tomater i ugn

Goda tomater som bakats i ugnen med olivolja, timjan och schalottenlök.
Gott som tillbehör till det mesta.
Det går bra med vilken sorts tomater som helst. Här har jag valt små mogna ekologiska svenska kvisttomater. Desto mognare och sötare tomater ju godare blir rätten såklart. Funkar också med vanliga kvisttomater, bifftomater, plommontomater, körsbärstomater, gula tomater, cocktailtomater, gröna tomater med mera.

4 portioner tomater i ugn

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram tomater som små kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 kvist timjan eller 1 krm torkad timjan
  • 0,5 schalottenlök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj tomaterna och dela dem.
  3. Blanda tomaterna med olja, salt, timjan och hackad schalottenlök i en ugnsform.
  4. Ställ tomaterna med skalet nedåt.
  5. Baka tomaterna i 35-40 minuter i mitten eller nedre delen av ugnen.
  6. Ta ut och servera tomaterna.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat