Ugnsrostade rädisor

Introduktion och förberedelse

Ugnsrostade rädisor är gott som tillbehör till det mesta samt att använda i sallader eller lägga upp till buffé.

Nyttiga är de också.

Varianter

  • Kan garneras med hackad persilja eller gräslök.
  • Om du vill ha mer grönsaker så blir det gott att rosta andra grönsaker med rädisorna: ex. grovt slantad knippmorot eller andra rotfrukter, lök som halverad vårlök eller purjolök, grovt tärnad paprika, zucchini, aubergine eller halverad plommontomat.
  • Man kan även lägga med en hel bit fetaost eller smula över fetaost till servering. 

2 portioner ugnsrostade rädisor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 bunt rädisor, ca 200 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader vanlig ugn.
  2. Skär bort blasten på rädisorna. Skölj dem noga. Skär dem i halvor och lägg i en ugnsform. Lägg eventuellt bakplåtspapper i botten om du vill slippa lite disk.
  3. Tillsätt olivolja, salt och nymald svartpeppar samt vänd runt. Sprid ut i formen.
  4. Baka och rosta rädisorna i ca 15 minuter tills de fått lite färg.
  5. Lägg upp och servera rädisorna. Kan garneras med hackad persilja eller gräslök.
E-mail
Medel: 4.2 (42 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 169 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-29