Ugnsrostade rädisor

Introduktion och förberedelse

Ugnsrostade rädisor är gott som tillbehör till det mesta samt att använda i sallader eller lägga upp till buffé. Nyttiga är de också.

Kan garneras med hackad persilja eller gräslök. Om du vill ha mer grönsaker så blir det gott att rosta andra grönsaker med rädisorna: ex. grovt slantad knippmorot eller andra rotfrukter, lök som halverad vårlök eller purjolök, grovt tärnad paprika, zucchini, aubergine eller halverad plommontomat. Man kan även lägga med en hel bit fetaost.

2 portioner ugnsrostade rädisor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 bunt rädisor, ca 200 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader vanlig ugn.
  2. Skär bort blasten på rädisorna. Skölj dem noga. Skär dem i halvor och lägg i en ugnsform. Lägg eventuellt bakplåtspapper i botten om du vill slippa lite disk.
  3. Tillsätt olivolja, salt och nymald svartpeppar samt vänd runt. Sprid ut i formen.
  4. Baka och rosta rädisorna i ca 15 minuter tills de fått lite färg.
  5. Lägg upp och servera rädisorna. Kan garneras med hackad persilja eller gräslök.
E-mail
Medel: 4.3 (26 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.