Ugnsrostade rädisor
Ugnsrostade rädisor är gott som tillbehör till det mesta samt att använda i sallader eller lägga upp till buffé.
Nyttiga är de också.
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader vanlig ugn.
- Skär bort blasten på rädisorna. Skölj dem noga. Skär dem i halvor och lägg i en ugnsform. Lägg eventuellt bakplåtspapper i botten om du vill slippa lite disk.
- Tillsätt olivolja, salt och nymald svartpeppar samt vänd runt. Sprid ut i formen.
- Baka och rosta rädisorna i ca 15 minuter tills de fått lite färg.
- Lägg upp och servera rädisorna. Kan garneras med hackad persilja eller gräslök.
Varianter
- Kan garneras med hackad persilja eller gräslök.
- Om du vill ha mer grönsaker så blir det gott att rosta andra grönsaker med rädisorna: ex. grovt slantad knippmorot eller andra rotfrukter, lök som halverad vårlök eller purjolök, grovt tärnad paprika, zucchini, aubergine eller halverad plommontomat.
- Man kan även lägga med en hel bit fetaost eller smula över fetaost till servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 169 kcal