Syltkakor
Syltkakor fyllda med hallonsylt och kokos.
Hembakta klassiska mördegskakor som är goda till fika, kakbord eller utflykt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa fett och socker i fem minuter, gärna med elvisp eller i matberedare.
- Tillsätt äggulan och potatismjöl eller maizena och rör ihop till en kakdeg.
- Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtsduk, bakplåtspapper eller smord plåt.
- Platta till dem samt gör en fördjupning i mitten.
- Om du vill ha kokosflingor på kakorna så penslar du dem med uppvispat ägg och vänder dem sedan i kokosflingor på en tallrik. Lägg tillbaks på plåten.
- Klicka i någon tesked sylt i gropen på varje kaka.
- Grädda syltkakorna mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått ljus brun färg.
- Ta ut och låt kakorna svalna innan servering. Förvaras i lufttät burk. Kan frysas.
Varianter
- Här med kokosflingor som garnering men det är valfritt.
- En annan variant är att baka syltkyssar med mandelmassa.
- Istället för hallonsylt kan du ta sylt eller marmelad av valfri sort exempelvis röda vinbärsgelé, jordgubbsylt, svartvinbärsmarmelad eller krusbärsmarmelad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal