Syltkakor

Syltkakor fyllda med hallonsylt och kokos. Hembakta klassiska mördegskakor som är goda till fika, kakbord eller utflykt. Här med kokosflingor som garnering men det är valfritt.

Syltkyssar med mandelmassa samt kokosflingor fyllda med gelé av röda vinbär eller hallonsylt. En annan variant är med syltkyssar med mandelmassa.

Istället för hallonsylt kan du ta sylt eller marmelad av valfri sort exempelvis röda vinbärsgelé, jordgubbsylt, svartvinbärsmarmelad eller krusbärsmarmelad.

30 st kakor med sylt syltkakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggula
  • 2,5 dl potatismjöl eller maizena
  • 0,5 dl fast valfri sylt eller marmelad, förslagsvis hallonsylt, krusbärssylt eller jordgubbssylt
  • 1 uppvispat ägg (valfritt)
  • 1 dl kokosflingor (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa fett och socker i fem minuter, gärna med elvisp eller i matberedare.
  3. Tillsätt äggulan och potatismjöl eller maizena och rör ihop till en kakdeg.
  4. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtsduk, bakplåtspapper eller smord plåt.
  5. Platta till dem samt gör en fördjupning i mitten.
  6. Om du vill ha kokosflingor på kakorna så penslar du dem med uppvispat ägg och vänder dem sedan i kokosflingor på en tallrik. Lägg tillbaks på plåten.
  7. Klicka i någon tesked sylt i gropen på varje kaka.
  8. Grädda syltkakorna mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått ljus brun färg.
  9. Ta ut och låt kakorna svalna innan servering. Förvaras i lufttät burk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.