Glutenfria syltkakor
Glutenfria syltkakor du bakar med potatismjöl istället för vetemjöl och fyller med hallonsylt i mitten.
En glutenfri variant på vanliga syltkakor.
Tillagning
- Ta fram smör så att det blir mjukt eller mikra det mjukt i mikron i en bunke
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör, socker och vaniljsocker poröst några minuter i en bunke. Gärna med elvisp eller för hand.
- Tillsätt ägget samt potatisflingor och vispa fluffigt.
- Tillsätt potatismjöl och rör ihop till en deg. Tillsätt så mycket att du kan rulla bollar av degen trots att den är kladdig.
- Dela degen i fem delar och gör fem bollar av varje bit.
- Lägg degbollarna med några cm mellanrum på bakplåtspapper och tryck till en liten grop i varje med fingret.
- Lägg en tsk sylt eller marmelad i mitten på varje kaka.
- Grädda de glutenfria kakorna i ca 15 minuter i mitten på ugnen.
- Ta ut och låt kakorna svalna på plåten. Förvara i lufttät burk.
Varianter
- Istället för potatismjöl kan du använda glutenfri mjölmix.
- Du kan byta hallonsylten mot annan sylt som krusbärssylt, vinbärssylt eller körsbärssylt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal