Syltkyssar med mandelmassa
Syltkyssar med mandelmassa samt kokosflingor fyllda med vinbärsgelé av röda vinbär.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Låt smöret ligga framme så att det blir mjukt eller mikra det mjukt (men ej smält) några sekunder i mikron.
- Vispa smör och socker fluffigt någon minut med en elvisp.
- Riv mandelmassa och rör i det.
- Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en fast kakdeg.
- Forma bollar i storlek som valnötter.
- Platta till dem något samt tryck en fördjupning i varje boll. Lägg på en bricka.
- Vispa upp ägget i en skål. Pensla kakorna med ägget.
- Häll upp kokos på en tallrik.
- Doppa kakornas överdel i kokos.
- Lägg dem med några cm mellanrum på plåtar med bakplåtspapper eller bakduk.
- Klicka i ca en tsk gelé i fördjupningen på varje kaka.
- Grädda syltkyssarna i 15 minuter.
- Ta ut och låt svalna något innan servering.
- Förvaras i lufttät burk. Syltkyssarna kan frysas.
Varianter
- Dessa syltkyssar är en variant på syltkakor som bakas med vanlig mördeg.
- Istället för röda vinbärsgelé kan du ta vinbärsgelé med äpple. Eller köpt vinbärsgelé.
- Sylt eller marmelad av valfri sort passar också exempelvis hallonsylt, jordgubbsylt, svartvinbärsmarmelad eller krusbärsmarmelad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal