Syltkyssar med mandelmassa

Introduktion och förberedelse

Syltkyssar med mandelmassa samt kokosflingor fyllda med vinbärsgelé av röda vinbär.

Varianter

50 st syltkyssar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 200 gram smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl grovt riven mandelmassa
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl gelé av röda vinbär

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret ligga framme så att det blir mjukt eller mikra det mjukt (men ej smält) några sekunder i mikron.
  3. Vispa smör och socker fluffigt någon minut med en elvisp.
  4. Riv mandelmassa och rör i det.
  5. Tillsätt vetemjöl och rör ihop till en fast kakdeg.
  6. Forma bollar i storlek som valnötter.
  7. Platta till dem något samt tryck en fördjupning i varje boll. Lägg på en bricka.
  8. Vispa upp ägget i en skål. Pensla kakorna med ägget.
  9. Häll upp kokos på en tallrik.
  10. Doppa kakornas överdel i kokos.
  11. Lägg dem med några cm mellanrum på plåtar med bakplåtspapper eller bakduk.
  12. Klicka i ca en tsk gelé i fördjupningen på varje kaka.
  13. Grädda syltkyssarna i 15 minuter.
  14. Ta ut och låt svalna något innan servering.
  15. Förvaras i lufttät burk. Syltkyssarna kan frysas.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 98 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-08