Smörrebröd med ägg och räkor

Bjud på några riktigt goda smörrebröd med ägg och handpillade räkor. Räkna 10 skivor bröd på ca 10 x 4 cm i storlek eller ta halverade polarbröd. Fyra stora handskalade räkor per smörrebröd är lagom. Om man vill kan man ta fler räkor såklart.

10 smörrebröd med ägg och räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 10 skivor ljust eller grovt rågbröd
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 ägg
  • 300 gram räkor med skal
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd.
  2. Koka ägg hårdkokta.
  3. Skala dem och skiva dem.
  4. Tina och skala räkor.
  5. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  6. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  7. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  8. Lägg på en skivat ägg, toppa med en klick majonnäs, ca 4 räkor per smörrebröd, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  9. Garnera med plockad dill.
  10. Smörrebröd med ägg och räkor klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer