Smörrebröd med ägg och räkor

Bjud på några riktigt goda smörrebröd med ägg och handpillade räkor. Räkna 10 skivor bröd på ca 10 x 4 cm i storlek eller ta halverade polarbröd. Fyra stora handskalade räkor per smörrebröd är lagom. Om man vill kan man ta fler räkor såklart.

10 smörrebröd med ägg och räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin
  • 10 skivor ljust eller grovt rågbröd
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 ägg
  • 300 gram räkor med skal
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd.
  2. Koka ägg hårdkokta.
  3. Skala dem och skiva dem.
  4. Tina och skala räkor.
  5. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  6. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  7. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  8. Lägg på en skivat ägg, toppa med en klick majonnäs, ca 4 räkor per smörrebröd, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
  9. Garnera med plockad dill.
  10. Smörrebröd med ägg och räkor klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.