Smörrebröd med ägg och räkor
Introduktion och förberedelse
Bjud på några riktigt goda smörrebröd med ägg och handpillade räkor. Räkna 10 skivor bröd på ca 10 x 4 cm i storlek eller ta halverade polarbröd. Fyra stora handskalade räkor per smörrebröd är lagom. Om man vill kan man ta fler räkor såklart.
Tillagning
- Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd.
- Koka ägg hårdkokta.
- Skala dem och skiva dem.
- Tina och skala räkor.
- Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
- Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
- Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
- Lägg på en skivat ägg, toppa med en klick majonnäs, ca 4 räkor per smörrebröd, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen.
- Garnera med plockad dill.
- Smörrebröd med ägg och räkor klart att servera.