Smörrebröd med leverpastej

Introduktion och förberedelse

Smörrebröd med leverpastej, inlagd gurka och köttgelé (aspic) samt rostad lök.

Överkurs är att laga alla eller en del ingredienser själv som att baka eget bröd.

Här är ett förslag med grovt yoghurtbröd; hemgjord leverpastej och inlagd smörgåsgurka samt gelé - aspic.

10 smörrebröd med leverpastej

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 400 gram leverpastej, gärna gammeldags med köttgelé (aspic) på toppen
  • 2 dl inlagd gurka i skivor
  • 0,5 dl rostad lök eller egen friterad lök
  • 5 körsbärstomater
  • 1 gul lök

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  2. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Skär 0,5 cm tjocka skivor och lägg på varje smörrebröd.
  4. Toppa med inlagd gurka, rostad eller hemfriterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater. Gott är även några ringar rå lök samt aspicen från leverpastejen på toppen.
  5. Smörrebröd med leverpastej klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 227 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-24

Liknande recept:

Lyxlunch med danska smörrebröd

Laga goda danska smörrebröd med goda pålägg och duka upp till lyxig lunch - en smörrebrödsfest, Dansk...