Smörrebröd med leverpastej

Smörrebröd med leverpastej, inlagd gurka och köttgelé (aspic) samt rostad lök.

10 smörrebröd med leverpastej

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 400 gram leverpastej, gärna gammeldags med köttgelé (aspic) på toppen
  • 2 dl inlagd gurka i skivor
  • 0,5 dl rostad lök eller egen friterad lök
  • 5 körsbärstomater
  • 1 gul lök

Tillagning

  1. Förbered ev. ingredienser som baka rågbröd. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter.
  2. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Skär 0,5 cm tjocka skivor och lägg på varje smörrebröd.
  4. Toppa med inlagd gurka, rostad eller hemfriterad lök samt lägg två halvor körsbärstomater. Gott är även några ringar rå lök samt aspicen från leverpastejen på toppen.
  5. Smörrebröd med leverpastej klart att servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat