Smörrebröd med lax och majonnäs

Goda smörrebröd eller små danska smörgåsar med rökt lax, majonnäs och citron. Fixa en lyxig lunch med smörrebröd - gör gärna några fler varianter. Gott med kall öl till.

10 smörrebröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor ljust bröd eller grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 stora skivor rökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  2. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Lägg på en skiva lax, toppa med en klick majonnäs, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen. Garnera med plockad dill. Smörrebröd med lax klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.