Smörrebröd med lax och majonnäs

Introduktion och förberedelse

Goda smörrebröd eller små danska smörgåsar med rökt lax, majonnäs och citron. Fixa en lyxig lunch med smörrebröd - gör gärna några fler varianter. Gott med kall öl till.

10 smörrebröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 gram smörgåsmargarin eller smör
  • 10 skivor ljust bröd eller grovt rågbröd, ca 10 x 4 cm stora
  • 10 små salladsblad grönsallad
  • 10 stora skivor rökt lax
  • 2 dl majonnäs
  • 5 körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 10 små kvistar färsk dill

Tillagning

  1. Skär bröden i ca 10x4 cm stora skivor. Skär ev. bort kanter. Bred skivorna med rågbröd med smörgåsmargarin eller smör.
  2. Skölj och plocka salladen och lägg ett litet salladsblad på varje brödskiva.
  3. Lägg på en skiva lax, toppa med en klick majonnäs, en skiva citron samt lägg två halvor körsbärstomater på toppen. Garnera med plockad dill. Smörrebröd med lax klart att servera.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.