Barbecueglaze

Introduktion och förberedelse

En snabblagad barbecueglaze till grillat med mera. 

En lite sötare grillmarinad även kallad glaze du rör kall med chilisås, ketchup, honung, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver som passar till det mesta grillat.

Användning

Förslag är kött som fläskkarré, fläskfilé, kotlett, kyckling, lammfilé, lammytterfilé, ryggbiff, högrev, revbensspjäll, anka, kyckling, lax samt grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, lök eller tomathalvor.

Varianter

  • Rökessens kan man också ha i Barbequeglaze. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker.
  • En variant är att koka denna barbecuesås

Tips

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.

4 portioner barbecueglaze till ca 600 gram kött, fisk eller grönt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 0,5 dl chili sås (tomatketchup varianten)
  • 0,5 dl ketchup
  • 4 msk tomatpure
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk tabasco

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda allt i en skål.
  2. Smaka av med salt, peppar, honung och tabasco.
  3. Lägg köttet i en skål och tillsätt hälften av marinaden och arbeta in den.
  4. Du kan grilla direkt eller låta marinera från ex. 20 minuter till några timmar eller över natten.
  5. Pensla med resten av glazen under tiden du grillar.
E-mail
Medel: 4 (24 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-11-22