Barbecueglaze
En snabblagad barbecueglaze till grillat med mera.
En lite sötare grillmarinad även kallad glaze du rör kall med chilisås, ketchup, honung, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver som passar till det mesta grillat.
Tillagning
- Pressa vitlöken och blanda allt i en skål.
- Smaka av med salt, peppar, honung och tabasco.
- Lägg köttet i en skål och tillsätt hälften av marinaden och arbeta in den.
- Du kan grilla direkt eller låta marinera från ex. 20 minuter till några timmar eller över natten.
- Pensla med resten av glazen under tiden du grillar.
Användning
Förslag är kött som fläskkarré, fläskfilé, kotlett, kyckling, lammfilé, lammytterfilé, ryggbiff, högrev, revbensspjäll, anka, kyckling, lax samt grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, lök eller tomathalvor.
Varianter
- Rökessens kan man också ha i Barbequeglaze. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker.
- En variant är att koka denna barbecuesås.
Tips
Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal