Sallad med potatis, kapris och Dijondressing
Sallad med potatis, grönsallad, kapris, rödlök och Dijondressing du kan variera på olika vis.
En potatissallad som passar som tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Borsta och rensa potatisen. Den behövs ej skalas om den har fint skal. Koka dem hela eller dela dem i halvor.
- Koka potatisen mjuk ca 15-20 minuter beroende på storlek.
- DRESSING: Blanda Dijonsenap, olja, vinäger, honung, salt och peppar till en jämn blandning i en skål.
- Skala, dela och strimla rödlöken. Överkurs är att lägg löken i en salladsskål och strö över 1 krm salt samt blanda runt så mjuknar den och blir lite mildare i smaken.
- Skölj salladen.
- Häll av potatisen, dela den i halvor om du kokat dem hela. Blanda potatisen - gärna när den är varm - med rödlöken samt dressingen och kaprisen.
- Hit kan du förbereda och förvara i kylen (mikra då gärna potatisen så att den blir lite varm innan servering).
- Innan servering så vänder du ned grönsallad samt strör över lite flingsalt. Man kan även garnera med lite extra rödlök och kapris.
Varianter
- Du kan ta valfri sort grönsallad, småbladig sallad eller salladsmix - jag tog en som hett bistro. Babyspenat och/eller ruccola passar också.
- Istället för färskpotatis kan du ta annan potatis - gärna fin delikatesspotatis som Amandine.
- Lite flingsalt är gott att strö över vid servering. Annars är kaprisen salt också.
- Du kan lägga till andra ingredienser och jag gillar grön sparris och rädisor - se bild nedan. Koka grön sparris i tre minuter och skölj kallt samt blanda med salladen.
Kan förberedas
Potatisen kan du blanda med Dijon- och senapsdressingen, kapris och rödlök i god tid. Låt svalna och förvara kallt till servering.
Vid servering kan du värma på den lite eller servera den kall samt blanda eller toppa med grönsalladen också såklart.
Uppskattat näringsvärde per portion: 321 kcal