Potatissallad med vita bönor
Potatissallad med vita bönor, rödlök, mangoldskott, kapris och senapsdressing.
Enkelt, gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Skölj och skala ev. potatisen. Skär den i bitar ca 3x3 cm.
- Koka den mjuka i ca 10-15 minuter. häll av.
- Laga under tiden dressing: tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till en stor skål. Vispa droppvis ner olja till en krämig dressing.
- Skala och strimla rödlök.
- Skölj färdigköpta bönor i ett durkslag. Skölj sallad.
- Häll av potaisen och tillsätt den till skålen med dressingen och vänd runt.
- Tillsätt kapris, bönor, rödlök och sallad samt smaka av med salt och peppar.
- Potatissalladen med vita bönor är klar att servera.
Tips
- Koka en stor omgång egna vita bönor (godast och billigast). Spara sedan i frysen i små påsar att ta fram vid behov.
- Eller om du har bråttom så köp färdigkokta bönor - se till att skölja dem noga innan dock.
- Istället för vita bönor kan du ta valfri sort bönor ex. svarta bönor, blandad bönor eller linser.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal