Potatissallad med vita bönor

Potatissallad med vita bönor, rödlök, mangoldskott, kapris och senapsdressing.

Enkelt, gott och nyttigt tillbehör till det mesta.

4 portioner potatissallad med vita bönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram potatis, fast sort eller delikatesspotatis
  • 1 pkt vita bönor (ca 350 gram) eller 2 hemkokta vita bönor
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk kapris
  • ca 60 gram mangold eller valfri grön sallad som ruccola eller babyspenat
  • Senapsdressing: 2 msk Dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skala ev. potatisen. Skär den i bitar ca 3x3 cm.
  2. Koka den mjuka i ca 10-15 minuter. häll av.
  3. Laga under tiden dressing: tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till en stor skål. Vispa droppvis ner olja till en krämig dressing.
  4. Skala och strimla rödlök.
  5. Skölj färdigköpta bönor i ett durkslag. Skölj sallad.
  6. Häll av potaisen och tillsätt den till skålen med dressingen och vänd runt.
  7. Tillsätt kapris, bönor, rödlök och sallad samt smaka av med salt och peppar.
  8. Potatissalladen med vita bönor är klar att servera.

Tips

  • Koka en stor omgång egna vita bönor (godast och billigast). Spara sedan i frysen i små påsar att ta fram vid behov.
  • Eller om du har bråttom så köp färdigkokta bönor - se till att skölja dem noga innan dock.
  • Istället för vita bönor kan du ta valfri sort bönor ex. svarta bönor, blandad bönor eller linser.

Kokt potatis som sallad med salt kapris, vita bönor, rödlök och mangoldskott.
Kokt potatis som sallad med salt kapris, vita bönor, rödlök och mangoldskott.

E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-15