Potatissallad med vita bönor
Introduktion och förberedelse
Potatissallad med vita bönor, rödlök, mangold, kapris och senapsdressing. Enkelt, gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Nej det är inte med vita bönor i tomatsås utan kokta naturella vita bönor. Du kan koka en stor omgång egna vita bönor (godast och billigast). Spara sedan i frysen i små påsar att ta fram vid behov.
Eller om du har bråttom så köp färdigkokta bönor - se till att skölja dem noga innan dock.
Istället för vita bönor kan du ta valfri sort bönor ex. svarta bönor, blandad bönor eller linser.
Tillagning
- Skölj och skala ev. potatisen. Skär den i bitar ca 3x3 cm.
- Koka den mjuka i ca 10-15 minuter. häll av.
- Laga under tiden dressing: tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till en stor skål. Vispa droppvis ner olja till en krämig dressing.
- Skala och strimla rödlök.
- Skölj färdigköpta bönor i ett durkslag. Skölj sallad.
- Häll av potaisen och tillsätt den till skålen med dressingen och vänd runt.
- Tillsätt kapris, bönor, rödlök och sallad samt smaka av med salt och peppar.
- Potatissalladen med vita bönor är klar att servera.