Potatissallad med sardeller
Potatissallad med sardeller, körsbärstomater, oliver, haricots verts, rödlök och kapris samt en vinägrett med Dijonsenap och honung som sätter god smak på potatisen.
Tillagning
- Putsa och skrubba potatisen ren och fin. Koka dem mjuka i 15-20 minuter.
- Koka haricots verts i tre minuter. Häll av i durkslag.
- Skölj och dela tomater.
- Skala och strimla rödlöken.
- Blanda ingredienserna till vinägretten i en stor skål. Hacka och tillsätt sardellerna.
- Blanda potatisen med vinägretten samt vänd i rödlök, oliver, bönor, tomater samt kapris.
- Servera potatissalladen ur skålen eller på fat.
Serveringsförslag
Passar till bland annat grillat, varmrökt lax, grillad lax, grillad fisk, buffé, kycklingfilé eller det mesta.
Val av ingredienser
Vill du ha en riktigt god potatissallad så väljer du fina delikatesspotatisar, fast kravmärkt potatis eller hemodlad potatis; mogna ekologiska tomater; Kalamataoliver eller fina spanska eller italienska oliver; fin olivolja och fin vinäger som lagrad balsamvinäger eller rödvinsvinäger samt svensk honung.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal