Potatissallad med sardeller

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med sardeller, körsbärstomater, oliver, haricots verts, rödlök och kapris samt en vinägrett med Dijonsenap och honung som sätter god smak på potatisen.

Passar till bland annat grillat, varmrökt lax, grillad lax, grillad fisk, buffé, kycklingfilé eller det mesta.

3 port potatissallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1/2 rödlök
  • 5 sardellfiléer i olja
  • 250 gram körsbärstomater
  • 250 gram haricots verts
  • 1/2 dl svarta kalamata oliver
  • 3 msk kapris
  • Vinägrett: 3 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger eller lagrad rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa och skrubba potatisen ren och fin. Koka dem mjuka i 15-20 minuter.
  2. Koka haricots verts i tre minuter. Häll av i durkslag.
  3. Skölj och dela tomater.
  4. Skala och strimla rödlöken.
  5. Blanda ingredienserna till vinägretten i en stor skål. Hacka och tillsätt sardellerna.
  6. Blanda potatisen med vinägretten samt vänd i rödlök, oliver, bönor, tomater samt kapris.
  7. Servera potatissalladen ur skålen eller på fat.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.