Potatissallad med sardeller

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med sardeller, körsbärstomater, oliver, haricots verts, rödlök och kapris samt en vinägrett med Dijonsenap och honung som sätter god smak på potatisen.

Serveringsförslag

Passar till bland annat grillat, varmrökt lax, grillad lax, grillad fisk, buffé, kycklingfilé eller det mesta.

Val av ingredienser

Vill du ha en riktigt god potatissallad så väljer du fina delikatesspotatisar, fast kravmärkt potatis eller hemodlad potatis; mogna ekologiska tomater; Kalamataoliver eller fina spanska eller italienska oliver; fin olivolja och fin vinäger som lagrad balsamvinäger eller rödvinsvinäger samt svensk honung.

3 port potatissallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1/2 rödlök
  • 5 sardellfiléer i olja
  • 250 gram körsbärstomater
  • 250 gram haricots verts
  • 1/2 dl svarta kalamata oliver
  • 3 msk kapris
  • Vinägrett: 3 msk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vit balsamvinäger eller lagrad rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa och skrubba potatisen ren och fin. Koka dem mjuka i 15-20 minuter.
  2. Koka haricots verts i tre minuter. Häll av i durkslag.
  3. Skölj och dela tomater.
  4. Skala och strimla rödlöken.
  5. Blanda ingredienserna till vinägretten i en stor skål. Hacka och tillsätt sardellerna.
  6. Blanda potatisen med vinägretten samt vänd i rödlök, oliver, bönor, tomater samt kapris.
  7. Servera potatissalladen ur skålen eller på fat.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-01