Potatissallad med bönor

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med morötter, gröna bönor och lök smaksatt med vitlök fräst i olja. Passar som tillbehör till det mesta. En bra bufférätt.

En mindre fet variant på vanlig potatissallad fast utan majonnäs samt tysk potatissallad men utan syran från vinägern.

4 portioner potatissallad med bönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 20 färskpotatisar, sparrispotatisar eller delikatesspotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 morötter
  • 8 gröna bönor
  • 1 gul lök
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och dela potatisen grovt.
  2. Koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  3. Pressa vitlöken, skala morötter, rensa bönor och skala och hacka lök. Skär i grova bitar.
  4. Fräs i olivoljan med vitlöken två minuter.
  5. Sätt åt sidan och blanda sedan med den kokta potatisen. Smaka av med salt, en nypa socker och peppar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.