Potatissallad med kapris
Potatissallad med kapris, färska örter, olivolja, gröna sojabönor, cocktailtomater och vit balsamvinäger. Med färskpotatis eller delikatesspotatis.
Tillagning
- Skrubba och putsa rent potatisen. Har den fint skal kan du koka den med det.
- Koka potatisen mjuk ca 15-20 minuter. Förbered under tiden övriga ingredienser.
- Hacka de hela kaprisarna och lägg i en stor skål.
- Skölj och hacka örter och lägg i skålen.
- Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg med örterna.
- Koka upp gröna sojabönor och koka några sekunder. Häll av och skölj kallt. Lägg med örterna.
- Tillsätt olivolja och vinäger och blanda runt.
- Häll av potatisen och låt den ånga av någon minut tills du kan skära den i grova skivor.
- Blanda potatisen i skålen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Servera potatisalladen direkt från skålen eller lägg upp på serveringsfat.
Varianter
Du kan variera ingredienser efter tillgång och tycke.
Gott att ha i är ex. skivad gurka, rädisor, andra bönor som gröna bönor eller sockerärtor, gröna ärtor, svarta bönor, majs, ruccola och babyspenat. Istället för hel stor kapris kan du ha i små kapris men godast är de stora tycker jag.
Serveringsförslag
Potatissalladen passar som tillbehör till det mesta som middag, lunch, utflykt, picknick eller buffé.
Gott till potatissalladen är att toppa med grillad kyckling, grillspett, halloumi, lax, entrecote, grillost eller tzayspett.
Vidare kan man ha på bitar av skinka för en potatissallad med skinka; tonfisk i olja; varmrökt lax eller makrill; kokt ägg eller smulad fetaost för en vegovariant och så vidare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 225 kcal