Potatissallad med kapris

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med kapris, färska örter, olivolja, gröna sojabönor, cocktailtomater och vit balsamvinäger. Med färskpotatis eller delikatesspotatis.

Varianter

Du kan variera ingredienser efter tillgång och tycke.

Gott att ha i är ex. skivad gurka, rädisor, andra bönor som gröna bönor eller sockerärtor, gröna ärtor, svarta bönor, majs, ruccola och babyspenat. Istället för hel stor kapris kan du ha i små kapris men godast är de stora tycker jag.

Serveringsförslag

Potatissalladen passar som tillbehör till det mesta som middag, lunch, utflykt, picknick eller buffé.

Gott till potatissalladen är att toppa med grillad kyckling, grillspett, halloumi, lax, entrecote, grillost eller tzayspett.

Vidare kan man ha på bitar av skinka för en potatissallad med skinka; tonfisk i olja; varmrökt lax eller makrill; kokt ägg eller smulad fetaost för en vegovariant och så vidare.

4 portioner potatissallad med kapris

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • ca 12 potatisar som färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 6 stora hela bitar inlagd kapris
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • ca 6 blad färsk basilika
  • 8 st cocktailtomater
  • 0,5 pkt frysta gröna sojabönor, ca 125 gram
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba och putsa rent potatisen. Har den fint skal kan du koka den med det.
  2. Koka potatisen mjuk ca 15-20 minuter. Förbered under tiden övriga ingredienser.
  3. Hacka de hela kaprisarna och lägg i en stor skål.
  4. Skölj och hacka örter och lägg i skålen.
  5. Skölj och halvera cocktailtomaterna och lägg med örterna.
  6. Koka upp gröna sojabönor och koka några sekunder. Häll av och skölj kallt. Lägg med örterna.
  7. Tillsätt olivolja och vinäger och blanda runt.
  8. Häll av potatisen och låt den ånga av någon minut tills du kan skära den i grova skivor.
  9. Blanda potatisen i skålen med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera potatisalladen direkt från skålen eller lägg upp på serveringsfat.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 225 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.