Grönsallad med linser, oliver, morot och tomat
Grönsallad blandad med gröna linser, morot, rödlök, tomat, oliver samt senapsdressing.
En vegan och vegetarisk linssallad.
Tillagning
- Koka linser enligt paket och låt svalna. Eller skölj linserna om du köpt dem färdigkokta.
- DRESSING: mät upp och blanda ihop senap, agavesirap eller socker, vinäger och olja samt kryddor i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Skölj grönsallad och lägg upp på ett fat eller i en stor skål.
- Skölj tomater och dela dem i bitar. Lägg med salladen.
- Skala och strimla rödlök och tillsätt den.
- Skala morötter och riv dem fint eller grovt. Blanda runt med salladen.
- Hit kan du förbereda och ha sallad samt dressing separat i kylen fram till servering.
- Vid servering så kan du blanda i dressingen i salladen eller ha den separat så kan de som vill ta och ösa på.
Varianter
- Du kan variera linssalladen efter tycke med andra kokta linser som röda linser, Belugalinser, Puylinser eller svarta linser.
- Vidare passar kokta bönor som Adzukibönor, vita bönor, svarta bönor osv. Eller kokta kikärtor.
- Andra grönsaker som passar i linssallad är tärnad gurka, tärnad ost, smulad fetaost, skivad mozzarella, avokado, rivna rödbetor, granatäpple, tärnat äpple, riven zucchini, strimlad rödkål, strimlad grönkål, kokt broccoli, kokt blomkål, salladslök, skivade champinjoner, kokt potatis med mera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 170 kcal