Saffranssirap
Saffranssirap är en sockerlag smaksatt med saffran som får djup gul färg och arom.
Tillagning
- Mät upp socker, vatten och saffran i en kastrull.
- Rör om och koka upp.
- Låt svalna.
- Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande.
- Skakas eller röres om innan användning.
Serveringsförslag
- Använd istället för vanlig sockerlag i drinkar och cocktails. Jag hade den till en vodka margarita med saffran.
- Sirapen passar också som sås till desserter och som garnering. Några förslag är till amerikanska pannkakor, våfflor, Belgiska våfflor, ris ala malta, risgröt, glass, desserter med mera.
- Som sockerlag till fruktinläggningar som marinerade plommon, citrus, päron eller körsbär.
Kan förberedas i god tid
Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månaders hållbarhet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal