Rabarbersaft

Saft på rabarber blir kanongod saft. Vill du ha en hållbar saft som du ska spara länge så tillsätter du konserveringsmedel sk natriumbensoat.

Mängden socker är en smaksak men saften blir mer hållbar med mer socker speciellt om du inta har i konserveringsmedel. Vidare så späs saften med vatten vid serveringen till önskad sötma.

1 liter rabarbersaft

  • Förberedelse:
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kilo rabarber eller 2 liter strimlad rabarber
  • 7 dl vatten
  • 5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft från rabarbern
  • 1 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull.
  2. Skölj, rensa och ansa rabarbern.
  3. Skär den i mindre bitar.
  4. Tillsätt rabarbern till vattnet och koka i 15 minuter.
  5. Sila och tryck ut all saft.
  6. Mät upp mängden rabarbersaft så att du kan beräkna mängden socker. Tillsätt till en kastrull. Tillsätt rabarbersaft.
  7. Koka rabarbersaften med sockret under omrörning i 5 minuter.
  8. Skumma saften.
  9. Ta lite saft i ett glas och rör ut natriumbensoat och blanda sedan ner den i resten av rabarbersaften.
  10. Häll upp rabarbersaften på rena, torra flaskor. Förslut dem.
  11. Späd rabarbersaften med vatten vid servering till önskad styrka ex. 4 gånger.
E-mail
Medel: 3.4 (7 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer