Bål med rabarber

Bål med rabarbersaft, vodka, citron, lime och jordgubbar. Gott som svalkande sommardrink eller som fördrink till grill, midsommar eller på buffé.

Vill du ha ett alkoholfritt bål så skippa vodkan.

8 glas bål med rabarber

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 5 dl rabarbersaft
  • 2 liter mineralvatten
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 lime, ekologisk
  • 1 citron, ekologisk
  • 20 isbitar
  • 1,5 dl vodka

Tillagning

  1. Skölj och skär lime och citron i tunna skivor eller bitar.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar.
  3. Blanda allt- lime, citron, jordgubbar, is, rabarbersaft och vodka samt toppa med mineralvatten - i en bålskål eller flera glaskannor.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer