Bål med rabarber

Introduktion och förberedelse

Bål med rabarbersaft, vodka, citron, lime och jordgubbar. Gott som svalkande sommardrink eller som fördrink till grill, midsommar eller på buffé.

Vill du ha ett alkoholfritt bål så skippa vodkan.

8 glas bål med rabarber

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 5 dl rabarbersaft
  • 2 liter mineralvatten
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 lime, ekologisk
  • 1 citron, ekologisk
  • 20 isbitar
  • 1,5 dl vodka

Tillagning

  1. Skölj och skär lime och citron i tunna skivor eller bitar.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar.
  3. Blanda allt- lime, citron, jordgubbar, is, rabarbersaft och vodka samt toppa med mineralvatten - i en bålskål eller flera glaskannor.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.