Bål med rabarber

Bål med rabarbersaft, vodka, citron, lime och jordgubbar. Gott som svalkande sommardrink eller som fördrink till grill, midsommar eller på buffé.

Vill du ha ett alkoholfritt bål så skippa vodkan.

8 glas bål med rabarber

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 5 dl rabarbersaft
  • 2 liter mineralvatten
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 lime, ekologisk
  • 1 citron, ekologisk
  • 20 isbitar
  • 1,5 dl vodka

Tillagning

  1. Skölj och skär lime och citron i tunna skivor eller bitar.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar.
  3. Blanda allt- lime, citron, jordgubbar, is, rabarbersaft och vodka samt toppa med mineralvatten - i en bålskål eller flera glaskannor.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.