Bål med rabarber

Introduktion och förberedelse

Bål med rabarbersaft, vodka, citron, lime och jordgubbar. Gott som svalkande sommardrink eller som fördrink till grill, midsommar eller på buffé.

Vill du ha ett alkoholfritt bål så skippa vodkan.

8 glas bål med rabarber

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 5 dl rabarbersaft
  • 2 liter mineralvatten
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 lime, ekologisk
  • 1 citron, ekologisk
  • 20 isbitar
  • 1,5 dl vodka

Tillagning

  1. Skölj och skär lime och citron i tunna skivor eller bitar.
  2. Skölj, rensa och skiva jordgubbar.
  3. Blanda allt- lime, citron, jordgubbar, is, rabarbersaft och vodka samt toppa med mineralvatten - i en bålskål eller flera glaskannor.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept