Fläderdrink med rabarber

Introduktion och förberedelse

Blanda en svalkande fläderdrink med fläder- och rabarbersaft - en mycket god mix med is och fruktsoda.

Vill du ha med alkohol så tillsätter du exempelvis 2 dl vodka, ljus rom eller gin samt ersätter fruktsodan med mousserande vin som Cava, spumante, sekt, prosecco eller lyxig champagne.

Du kan laga egen flädersaft och rabarbersaft om du vill.

5 glas fläderdrink med rabarber

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl rabarbersaft, koncentrerad
  • 1 dl flädersaft, koncentrerad
  • 1 liter fruktsoda
  • 5 jordgubbar
  • 5 dl isbitar

Tillagning

  1. Mät upp rabarber- och flädersaft i en tillbringare, karaff eller bålskål.
  2. Skölj och skär jordgubbar i skivor och tillsätt dem.
  3. Tillsätt fruktsoda samt servera i höga glas med isbitarna (eller ha isen i bålskålen).
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.