Fläderdrink med rabarber

Introduktion och förberedelse

Blanda en svalkande fläderdrink med fläder- och rabarbersaft - en mycket god mix med is och fruktsoda.

Vill du ha med alkohol så tillsätter du exempelvis 2 dl vodka, ljus rom eller gin samt ersätter fruktsodan med mousserande vin som Cava, spumante, sekt, prosecco eller lyxig champagne.

Du kan laga egen flädersaft och rabarbersaft om du vill.

5 glas fläderdrink med rabarber

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 dl rabarbersaft, koncentrerad
  • 1 dl flädersaft, koncentrerad
  • 1 liter fruktsoda
  • 5 jordgubbar
  • 5 dl isbitar

Tillagning

  1. Mät upp rabarber- och flädersaft i en tillbringare, karaff eller bålskål.
  2. Skölj och skär jordgubbar i skivor och tillsätt dem.
  3. Tillsätt fruktsoda samt servera i höga glas med isbitarna (eller ha isen i bålskålen).
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept