Hugo bubblande fläderdrink

Introduktion och förberedelse

Blanda en svalkande Hugo - en fläderdrink med flädersaft, lime- eller citron, is, samt myntablad toppad med bubbel som prosecco, cava, cremant, sekt eller champagne.

I mitt recept med prosecco som är ett italienskt mousserande vin. Spansk cava, fransk cremant eller champagne eller tysk sekt blir också gott.

En liten flaska på 37,5 cl räcker till två stora drinkar eller fyra mindre fördrinkar med mer isbitar i.

Som välkomsdrink till många

Vill du ha drinken till många som bål eller fördrink kan du mäta upp 2-3 cl flädersaft och några myntablad i flöjt eller champagneglas, lägga i 2-3 blad mynta samt en liten bit skivad citron eller lime i god tid. Ställ gärna i kylen. Vid servering toppar du upp med några cl väl kylt bubbel och vips så har du goda välkomsdrinkar till många. Köp då stora flaskor torrt mousserande vin.

Varianter

  • Du kan ta isbitar eller krossad is i drinkarna.
  • Vill du ha starkare drinkar så kan du tillsätt exempelvis 2 cl vodka, ljus rom eller gin i varje drink.
  • Alkholfri variant får du om du toppar med alkoholfritt mousserande vin eller Tonic Water.
  • Överkurs är att göra egen flädersaft till dina drinkar men då får du ha någon veckas framförhållning.
  • Flädersaft kan bytas mot flädersyrup eller liknande drinkingrediens. Eller annan saft.
  • Mynta kan bytas mot citronmeliss, citronverbena eller uteslutas.

Hugo drinkar med flädersaft, bubbel, lime och mynta.
En variant på Hugo med hemgjord flädersaft, italienskt bubbel prosecco, mynta från trädgården samt citron och is. Serverade i stora vinkupor.

2 stora drinkar Hugo eller fyra mindre - fyll på med mer is

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4-6 cl flädersaft - beroende på smak och hur torrt bubblet är
  • 4 cl citronjuice eller limejuice
  • 37,5 flaska torrt mousserande vin som prosecco, cava, cremant, champagne eller sekt
  • 8-10 isbitar eller 2-4 dl krossad is
  • 4 skivor citron eller lime till garnering
  • 6-8 blad färsk mynta

Tillagning

  1. Se till att du har isbitar samt har kylt ditt mousserande vin. Vidare att du har ingredienser som flädersaft - köpt eller hemgjord.
  2. Mät upp flädersaft samt citronjuice eller limejuice i en kanna.
  3. Tillsätt myntablad och mosa ihop dem lite med saften i kannan.
  4. Fördela saft och blad i två stora drinkglas som förslagsvis två stora kupor vinglas. Eller vill du har fyra mindre välkomstdrinkar så tar du fyra flöjtglas eller champagnekupor.
  5. Tillsätt isbitar eller krossad is.
  6. Toppa upp med kallt bubbel.
  7. Garnera med 1-2 tunna skivor lime eller citron.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 115 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.