Bellini med rabarber- och flädersaft

Introduktion och förberedelse

Bjud på en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med rabarber och fläder istället för persika.

Jag tog en saft jag gjort av fläder och rabarber som smaksättning. Så den kan du göra innan. Eller så tar du köpt eller hemgjord rabarbersaft och flädersaft eller bara en sort.

En cocktail - Rabarberelini - med läskande kall prosecco som är lyxigt bubblig som fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.

Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Orginalet på Bellini är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.

Denna drink skulle även kunna kvala in som en variant på Kir Royal.

Varianter

  • Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
  • Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini med rabarber- och flädersaft

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl rabarber- och flädersaft
  • 1,5 dl prosecco, kyld

Tillagning

  1. Häll i saft och fyll upp med prosecco.
  2. Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-07-21

Tillbehör och liknande recept:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...