Bellini med rabarber- och flädersaft
Introduktion och förberedelse
Bjud på en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med rabarber och fläder istället för persika.
Jag tog en saft jag gjort av fläder och rabarber som smaksättning. Så den kan du göra innan. Eller så tar du köpt eller hemgjord rabarbersaft och flädersaft eller bara en sort.
En cocktail - Rabarberelini - med läskande kall prosecco som är lyxigt bubblig som fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.
Serveras i champagneglas eller flöjtglas.
Orginalet på Bellini är från Italien och döpt av en bartender i Venedig efter konstnären Bellini då färgen på drinken var samma orange-rosa som en toga-dräkt på en av Bellinis målningar.
Denna drink skulle även kunna kvala in som en variant på Kir Royal.
Varianter
- Istället för prosecco kan du ta annat mousserande halvtorrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
- Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.
Tillagning
- Häll i saft och fyll upp med prosecco.
- Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal