Bellini med rabarber- och flädersaft

Introduktion och förberedelse

Bjud på en Rabarberbellini  - en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med rabarber och fläder istället för persika.

En cocktail med läskande kall prosecco eller annat mousserande vin smaksatt med sötsyrlig saft. 

Jag tog hemgjord saft av fläder och rabarber som smaksättning. Den kan du göra innan eller så blandar du köpt saft.

Serveringsförslag

  • Passar som lyxig bubblig fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.
  • Serveras i champagneglas eller flöjtglas.

Varianter

  • Istället för prosecco kan du ta annat mousserande torrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
  • Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.

1 glas Bellini med rabarber- och flädersaft

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 3 cl rabarber- och flädersaft
  • 1,5 dl torr prosecco eller mousserande som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne, kylt

Tillagning

  1. Se till att vinet är väl kylt.
  2. Häll i saft och fyll upp med prosecco eller mousserande vin.
  3. Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-07

Tillbehör och liknande recept:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...