Bellini med rabarber- och flädersaft
Bjud på en Rabarberbellini - en variant av den klassiska drinken Bellini smaksatt med rabarber och fläder istället för persika.
En cocktail med läskande kall prosecco eller annat mousserande vin smaksatt med sötsyrlig saft.
Jag tog hemgjord saft av fläder och rabarber som smaksättning. Den kan du göra innan eller så blandar du köpt saft.
Tillagning
- Se till att vinet är väl kylt.
- Häll i saft och fyll upp med prosecco eller mousserande vin.
- Garnera eventuellt med en skivad jordgubbe eller annat bär eller frukt.
Serveringsförslag
- Passar som lyxig bubblig fördrink, sommardrink eller välkomstdrink.
- Serveras i champagneglas eller flöjtglas.
Varianter
- Man kan också blanda eller ta enbart en sort saft - rabarbersaft och/eller flädersaft.
- Istället för prosecco kan du ta annat mousserande torrt vitt vin som Champagne, Sekt, Cava eller Cremant de Bourgogne.
- Alkoholfri variant gör du med alkoholfritt mousserande vitt vin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 96 kcal