Rabarbersaft med jordgubbar

Introduktion och förberedelse

Rabarbersaft med jordgubbar. Söta jordgubbar med syrlig rabarber blir en god kombination av sött och surt som passar fint till saft.

2 liter saft rabarbersaft

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (cirka 3 liter)
  • 500 g skalad och hackad rabarber
  • 7 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Rensa jordgubbar och koka upp med vatten och rabarber.
  2. Koka och mosa mot kanten med en slev i 5 minuter.
  3. Häll av i silduk eller durkslag med kökshandduk.
  4. Mät upp saften och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft.
  5. Rör om och koka tills sockret löst sig.
  6. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 72 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.