Rabarbersaft med jordgubbar

Söta jordgubbar och syrlig rabarber blir kanongod saft.

2 liter saft rabarbersaft

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (cirka 3 liter)
  • 500 g skalad och hackad rabarber
  • 7 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Rensa jordgubbar och koka upp med vatten och rabarber.
  2. Koka och mosa mot kanten med en slev i 5 minuter.
  3. Häll av i silduk eller durkslag med kökshandduk.
  4. Mät upp saften och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft.
  5. Rör om och koka tills sockret löst sig.
  6. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer