Rabarbersaft med jordgubbar

Rabarbersaft med jordgubbar. Söta jordgubbar med syrlig rabarber blir en god kombination av sött och surt som passar fint till saft.

2 liter saft rabarbersaft

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1,5 kg jordgubbar (cirka 3 liter)
  • 500 g skalad och hackad rabarber
  • 7 dl vatten
  • 10 dl socker
  • 2 krm natriumbensoat

Tillagning

  1. Rensa jordgubbar och koka upp med vatten och rabarber.
  2. Koka och mosa mot kanten med en slev i 5 minuter.
  3. Häll av i silduk eller durkslag med kökshandduk.
  4. Mät upp saften och tillsätt 5 deciliter socker och ett kryddmått natriumbensoat per liter saft.
  5. Rör om och koka tills sockret löst sig.
  6. Häll saften i väl rengjorda flaskor med skruvkork eller tät kork.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept