Rabarberpaj med mandelmassa
Rabarberpaj med mandelmassa och smuldeg. En enkel och god smulpaj med rabarber och mandel.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en ugnssäker pajform ca 24 cm diameter.
- Skölj, rensa och skala ev. tjock rabarber.
- Strimla rabarbern i 1 cm breda bitar. Fördela i botten av formen.
- Blanda socker och potatismjöl i en bunke eller påse samt strö över rabarbern.
- Gör smuldegen. Riv mandelmassa och lägg i en skål.
- Tärna och tillsätt smör till skålen med mandelmassa.
- Tillsätt mjöl, socker och havregryn till skålen med smör och mandelmassa. Arbeta hastigt ihop till en smulig deg.
- Fördela smuldegen i ett jämnt lager över rabarbern.
- Strö över mandelspån.
- Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills den har fin färg.
- Servera rabarberpajen med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.
Serveringsförslag
Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, råkräm, yoghurtglass eller vispad grädde.
Varianter
- Gillar du kardemumma kan du strö över en halv tsk över rabarbern innan smuldegen. En tsk vaniljsocker blir också gott.
- Överkurs är att göra egen mandelmassa samt hemgjord vaniljglass eller vaniljsås till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 409 kcal