Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa och smuldeg. En enkel och god smulpaj med rabarber och mandel. Gott med vaniljsås, glass eller vispad grädde.
Gillar du kardemumma kan du strö över en halv tsk över rabarbern innan smuldegen. En tsk vaniljsocker blir också gott.

6 portioner rabarberpaj med mandelmassa

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 400 gram rabarber
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg: 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 50 gram mandelmassa
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en ugnssäker pajform ca 24 cm diameter.
  3. Skölj, rensa och skala ev. tjock rabarber.
  4. Strimla rabarbern i 1 cm breda bitar. Fördela i botten av formen.
  5. Blanda socker och potatismjöl i en bunke eller påse samt strö över rabarbern.
  6. Riv mandelmassa och lägg i en skål.
  7. Tärna och tillsätt smör.
  8. Tillsätt mjöl, socker och havregryn. Arbeta hastigt ihop till en smulig deg.
  9. Fördela smuldegen i ett jämnt lager över rabarbern.
  10. Strö över mandelspån.
  11. Grädda rabarberpajen i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills den har fin färg.
  12. Servera rabarberpajen med grädde, vaniljvisp eller vaniljglass.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer