Rabarberpaj med kokos

Introduktion och förberedelse

Rabarberpaj med kokosflingor och havregryn i smuldegen.

En mycket god variant på den vanliga rabarberpajen.

Serveringsförslag

  • Passar till efterrätt eller dessert.
  • Kan serveras varm eller kall med hemgjord vaniljsås, vaniljvisp, vaniljglass, yoghurtglass, vispad grädde, råkräm eller matyoghurt smaksatt med florsocker och vaniljsocker, crème fraiche eller sorbet.

Varianter

Kokosflingor kan bytas mot kokosflakes.

En knaprig smulpaj med rabarber, havregryn och kokosflingor serverad med vaniljvisp.
En knaprig smulpaj med rabarber, havregryn och kokosflingor serverad med vaniljvisp.

6 portioner, 1 rabarberpaj med kokos

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 700 gram rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 125 gram smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Smörj en pajform på ca 24 cm diameter med lite smör.
  4. Sprid ut rabarbern i botten på formen.
  5. Strö över 0,5 dl socker.
  6. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokosflingor och havregryn.
  7. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  8. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen eller tills den har fin färg.
  9. Ta ut och låt svalna något. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller valfritt tillbehör.
  10. Kan även serveras kall. Kan frysas.
E-mail
Medel: 4 (26 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 364 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-07-08