Rabarberpaj med kokos

Introduktion och förberedelse

Rabarberpaj med kokosflingor och havregryn i smuldegen. En mycket god variant på den vanliga rabarberpajen.

Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

1 rabarberpaj med kokos, 6 portioner

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 700 g rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Smörj en pajform med lite smör.
  4. Bred ut rabarbern i botten på formen.
  5. Strö över 0,5 dl socker.
  6. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn.
  7. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  8. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 4.4 (12 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer