Rabarberpaj med kokos

Introduktion och förberedelse

Rabarberpaj med kokosflingor och havregryn i smuldegen. En mycket god variant på den vanliga rabarberpajen.

Gott med hemgjord vaniljsås eller köpt variant som vaniljvisp, vaniljglass eller vispad grädde.

1 rabarberpaj med kokos, 5-6 portioner

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 35 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 700 g rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 125 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokos
  • 1 dl havregryn

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  3. Smörj en pajform med lite smör.
  4. Bred ut rabarbern i botten på formen.
  5. Strö över 0,5 dl socker.
  6. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokos och havregryn.
  7. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  8. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen.
E-mail
Medel: 4.4 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 364 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.