Quinoasallad eller bulgursallad med yoghurtdressing

Introduktion och förberedelse för tillagning

Quinoasallad eller bulgursallad med yoghurtdressing. En god kall sallad i stil med potatissallad fast med quinoa eller bulgur, yoghurt, gurka, tomat, persilja, citron och lite mynta.

God på buffe, till grillat, till meze, tapas - ja till allt. Kan göras innan och håller sig i kylen.

Kontrollera på paketet hur du kokar quinoa och bulgur.

6 portioner Quinoasallad bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 dl kokt quinoa eller bulgur
  • 0,5 gurka
  • 2 goda tomater
  • 1,5 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 0,5 tsk torkad mynta eller 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka Quinoa eller bulgur enligt paketet.
  2. Skär under tiden gurka och tomater i 1x1 cm kuber. Lägg i en skål.
  3. Blanda i yoghurt, honung, mynta, citronsaft, vinäger, salt samt grovhackad bladpersilja.
  4. Smaka av med salt, honung, vinäger och mynta. Myntan ska bara anas och bryta av smaken lite.
  5. Låt quinoan eller bulgurn svalna och blanda i några dl till en sallad. Tillsätt eventuellt mer yoghurt.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.