Quinoasallad eller bulgursallad med yoghurtdressing

Quinoasallad eller bulgursallad med yoghurtdressing. En god kall sallad i stil med potatissallad fast med quinoa eller bulgur, yoghurt, gurka, tomat, persilja, citron och lite mynta.

God på buffe, till grillat, till meze, tapas - ja till allt. Kan göras innan och håller sig i kylen.

Kontrollera på paketet hur du kokar quinoa och bulgur.

6 portioner Quinoasallad bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 5 dl kokt quinoa eller bulgur
  • 0,5 gurka
  • 2 goda tomater
  • 1,5 dl matyoghurt eller grekisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • 1 dl grovhackad bladpersilja
  • 0,5 tsk torkad mynta eller 0,5 dl hackad färsk mynta
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Tillagning

  1. Koka Quinoa eller bulgur enligt paketet.
  2. Skär under tiden gurka och tomater i 1x1 cm kuber. Lägg i en skål.
  3. Blanda i yoghurt, honung, mynta, citronsaft, vinäger, salt samt grovhackad bladpersilja.
  4. Smaka av med salt, honung, vinäger och mynta. Myntan ska bara anas och bryta av smaken lite.
  5. Låt quinoan eller bulgurn svalna och blanda i några dl till en sallad. Tillsätt eventuellt mer yoghurt.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer