Bulgursallad med fetaost

Bulgursallad med fetaost och kalamataoliver, morot, röd paprika, babyspenat och små tomater. Gott som tillbehör till grillat eller det mesta.

Lätt att laga till många då du kan öka på med mer bulgur som är lätt att koka och billigt. Kan varieras med gröna sojabönor eller gröna ärtor. Fetaost och kalamataoliver kan uteslutas eller dras ner på och endast ha lite som garnering. Även gott med skivad rödlök på toppen.

Passar även att laga med chèvre eller getost.

4 portioner bulgursallad med fetaost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1 röd paprika
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 morötter
  • 10 små tomater som cocktailtomater eller körsbärstomater
  • 35 gram babyspenat, 1 liten påse
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 pkt fetaost, 150 gram
  • 12 kalamataoliver
  • 1/2 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Koka bulgur i ca 8 dl vatten samt 1/2 tsk salt i 10 minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj och skär paprikan i bitar. Stek mjuk i olivoljan i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt bulgur till paprikan och vänd runt.
  4. Skala och riv moroten, skölj och halvera tomater samt skölj spenat.
  5. Tillsätt vinäger och vänd runt.
  6. Lägg upp på serveringsfat och smula över fetaost samt strö över kalamataoliver. Smaka av med flingsalt - tänk på att fetaost och oliver är salta men det behövs lite salt i bulguren ändå tycker jag.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.