Kimchi burgare

Kimchiburgare. En grillad burgare med koreansk surkål, majo, grönsallad och skivad tomat i Brioche-bröd.
Kimchi är en variant på surkål med massor av chili, ingefära och vitlök. Ger en god pikant touch i burgare. Nyttigt är det också. Finns att köpa färdig eller jäst egen kimchi - sök recept här på receptfavoriter.se. Då får du ha några dagars framförhållning då kimchin ska jäsa några dagar först.
Här serverad med vanlig surkål blandad med matyoghurt - dubbelt surkål alltså! Du kan ta andra tillbehör som du gillar förstås - några förslag är: coleslaw, bönsallad, klyftpotatis, pommes med mera.

4 kimchiburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 Brioche hamburgerbröd
  • 0,5 dl majonnäs
  • 40 gram grönsallad
  • 1,5 tomater
  • 250 gram kimchi

Tillagning

  1. Dela upp nötfärsen i portioner. Forma runda hamburgare ca 10 cm diameter.
  2. Skölj salladen. Skölj och skär tomater i skivor.
  3. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på varje sida till önskad stekgrad ex. medium som är rosa i mitten. Salta och peppra dem. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna. Ta av den från värmen och låt dem gärna vila några minuter.
  4. Grilla eller rosta bröden.
  5. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  6. Lägg på sallad, burgare, två skivor tomat, en hög kimchi (utan lag) samt toppa med bröd.
  7. Servera kimchiburgarna direkt med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer