Kimchi burgare

Kimchiburgare. En grillad burgare med koreansk surkål, majo, grönsallad och skivad tomat i Brioche-bröd.
Kimchi är en variant på surkål med massor av chili, ingefära och vitlök. Ger en god pikant touch i burgare. Nyttigt är det också. Finns att köpa färdig eller jäst egen kimchi - sök recept här på receptfavoriter.se. Då får du ha några dagars framförhållning då kimchin ska jäsa några dagar först.
Här serverad med vanlig surkål blandad med matyoghurt - dubbelt surkål alltså! Du kan ta andra tillbehör som du gillar förstås - några förslag är: coleslaw, bönsallad, klyftpotatis, pommes med mera.

4 kimchiburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 Brioche hamburgerbröd
  • 0,5 dl majonnäs
  • 40 gram grönsallad
  • 1,5 tomater
  • 250 gram kimchi

Tillagning

  1. Dela upp nötfärsen i portioner. Forma runda hamburgare ca 10 cm diameter.
  2. Skölj salladen. Skölj och skär tomater i skivor.
  3. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på varje sida till önskad stekgrad ex. medium som är rosa i mitten. Salta och peppra dem. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna. Ta av den från värmen och låt dem gärna vila några minuter.
  4. Grilla eller rosta bröden.
  5. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  6. Lägg på sallad, burgare, två skivor tomat, en hög kimchi (utan lag) samt toppa med bröd.
  7. Servera kimchiburgarna direkt med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer