Kimchi burgare

Kimchiburgare. En grillad burgare med koreansk surkål, majonnäs, grönsallad och skivad tomat i Brioche- eller hamburgerbröd.

Kimchi är en variant på surkål med massor av chili, ingefära och vitlök. Ger en god pikant touch i burgare. Nyttigt är det också. Finns att köpa färdig eller jäs egen kimchi. Då får du ha några dagars framförhållning då kimchin ska jäsa några dagar först.

Här serverad med vanlig surkål blandad med matyoghurt - dubbelt surkål alltså!

Du kan ta andra tillbehör som du gillar förstås - några förslag är: coleslaw, bönsallad, klyftpotatis, pommes med mera.

4 kimchiburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 Brioche- eller andra hamburgerbröd
  • 0,5 dl majonnäs
  • 40 gram grönsallad
  • 1,5 tomater
  • 250 gram kimchi

Tillagning

  1. Dela upp nötfärsen i portioner. Forma runda hamburgare ca 10 cm diameter.
  2. Skölj salladen. Skölj och skär tomater i skivor.
  3. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på varje sida till önskad stekgrad ex. medium som är rosa i mitten. Salta och peppra dem. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna. Ta av den från värmen och låt dem gärna vila några minuter.
  4. Grilla eller rosta bröden.
  5. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  6. Lägg på sallad, burgare, två skivor tomat, en hög kimchi (utan lag) samt toppa med bröd.
  7. Servera kimchiburgarna direkt med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer