Kimchiburgare

Introduktion och förberedelse

Kimchiburgare är min variant på grillad hamburgare med koreansk surkål- kimchi, majonnäs, grönsallad och skivad tomat i Brioche- eller hamburgerbröd.

Här serverad med vanlig surkål blandad med matyoghurt - dubbelt med surkål alltså!

Koreansk surkål

  • Kimchi är en variant på surkål med massor av chili, ingefära och vitlök. Ger en god pikant touch i burgare. Nyttigt är det också.
  • Kimchi finns att köpa färdig eller jäs egen kimchi. Då får du ha några dagars framförhållning då kimchin ska jäsa några dagar först.

Varianter

Du kan ta andra tillbehör som du gillar förstås - några förslag är: coleslaw, bönsallad, klyftpotatis, pommes med mera.

4 kimchiburgare

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 gram nötfärs
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 Brioche- eller andra hamburgerbröd
  • 0,5 dl majonnäs
  • 40 gram grönsallad
  • 1,5 tomater
  • 250 gram kimchi

Tillagning

  1. Dela upp nötfärsen i portioner. Forma runda hamburgare ca 10 cm diameter.
  2. Skölj salladen. Skölj och skär tomater i skivor.
  3. Grilla eller stek hamburgarna några minuter på varje sida till önskad stekgrad ex. medium som är rosa i mitten. Salta och peppra dem. Rör dem ej förrän de fått färg så lossnar de lättare från galler och panna. Ta av den från värmen och låt dem gärna vila några minuter.
  4. Grilla eller rosta bröden.
  5. Servering: bred några msk majonnäs på det undre brödet.
  6. Lägg på sallad, burgare, två skivor tomat, en hög kimchi (utan lag) samt toppa med bröd.
  7. Servera kimchiburgarna direkt med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 465 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-11

Tillbehör och liknande recept: