Pulled högrevsburgare
Pulled högrevsburgare med högrev som är långstekt i en stekgryta i ugnen samt förslag på tillbehör.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader vanlig ugn.
- Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
- Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
- Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
- Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
- Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
- Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
- Servera högreven i varma eller rostade hamburgerbröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.
- Sallad med svarta bönor: Lägg bönorna i en stor skål.
- Skala och strimla löken samt tillsätt den.
- Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
- Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
- Skölj och vänd i solrosskotten. Lägg upp i skål eller fat och servera till hamburgarna.
Serveringsförslag
- Kan serveras i hamburgerbröd med valfria tillbehör förslagsvis majonnäs, isbergssallad, skivad tomat, saltgurka, skivad lök och ketchup.
- Jag hade en variant - se bild - med hamburgerbröd, isbergssallad, pulled högrev, sallad med svarta bönor, smetana - rysk matyoghurt samt färsk koriander. Till det hade jag även honungsrostad potatis.
- Ett annat alternativ att toppa högrevsburgarna är picklad rödlök och tzatziki.
- Eller hamburgerdressing eller köp Sriracha Mayo chilisås.
- Istället för hamburgerbröd så kan du fylla pitabröd med tzatziki, tomat och sallad; eller tortillabröd på mexikanskt vis med guacamole, svarta bönor, tärnad gurka, strimlad isbergssallad, tomatsalsa, het chilisås (Sriracha-chilisås) och värma med riven ost i botten.
Kan förberedas till många
Här har jag valt att steka en stor bit högrev som räcker till 8-10 burgare. Detta kan du göra i god tid och ha i kylen. Värm sedan med lite extra BBQ-sås till servering.
Överblivet kött kan du spara till rester eller frysa in till annat. Fräs då upp köttet i strimlor och smaksätt med lite extra BBQ-sås.
Med mald högrev
Letar du efter burgare på mald högrevsfärs så är det enkelt fixat det också. Mal högrev i köttkvarn själv eller be att få den mald i butiken/köttdisken. Forma till hamburgare.
Salta och peppra samt stek eller grilla hamburgarna några minuter på varje sida och servera den på valfritt vis - här förslag på klassisk hamburgare med tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 511 kcal