Högrevsburgare

Introduktion och förberedelse för tillagning

Högrevsburgare med pulled högrev som är långstekt i ugn. Kan serveras i hamburgerbröd med valfria tillbehör. Burgarna kan serveras i hamburgerbröd samt med valfria tillbehör majonnäs, isbergssallad, skivad tomat, saltgurka, skivad lök och ketchup.

På bilden hamburgerbröd, isbergsallad, pulled högrev, sallad med svarta bönor, smetana - rysk matyoghurt samt färsk koriander. I bakgrunden honungsrostad potatis.

Ett annat alternativ att toppa högrevsburgarna är picklad rödlök och tzatziki. Eller hamburgerdressing eller köp Sriracha Mayo chilisås.

Här har jag valt att steka en stor bit högrev som räcker till 8-10 burgare. Överblivet kött kan du spara till rester eller frysa in till annat. Fräs då upp köttet i strimlor och smaksätt med lite extra BBQ-sås.

Vill du inte fylla hamburgerbröd igen så kan du fylla pitabröd med tzatziki, tomat och sallad; eller tortillabröd på mexikanskt vis med guacamole, svarta bönor, tärnad gurka, strimlad isbergssallad, tomatsalsa, het chilisås (Sriracha-chilisås) och värma med riven ost i botten.

Med mald högrev:

Letar du efter burgare på mald högrev: så är det enkelt fixat: mal högrev i köttkvarn själv eller be att få den mald i butiken (helst två gånger). Salta och peppra samt stek eller grilla hamburgaren några minuter på varje sida och servera den på valfritt vis.

8 portioner högrevsburgare

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 4 tim 40 min
  • Klart på: 4 tim 50 min

Ingredienser

  • 1,3 kg högrev
  • 3 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 dl BBQ-sås
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 piri-piri eller annan valfri chili efter smak
  • Sallad med svarta bönor, rödlök och morot: 6 dl kokta svarta bönor
  • 2 rödlökar
  • 1 morot
  • 100 gram solrosskott (ett paket)
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 8 hamburgerbröd
  • 2 dl smetana eller rysk yoghurt
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 1/4 huvud isbergssallad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
  3. Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
  4. Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
  5. Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
  6. Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
  7. Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
  8. Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
  9. Servera högreven i varma eller rostade hamburgerbröd med valfria tillbehör. Se förslag ovan.
  10. Sallad med svarta bönor: Lägg bönorna i en stor skål.
  11. Skala och strimla löken samt tillsätt den.
  12. Skala och skär morötterna i stavar likt tändstickor. Tillsätt dem.
  13. Blanda i olivolja, vinäger, salt och peppar. Smaka av med vinäger, honung och salt.
  14. Skölj och vänd i solrosskotten. Lägg upp i skål eller fat och servera till hamburgarna.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.