Pulled högrev
Långstekt eller pulled högrev i stekgryta i ugnen blir mycket mör och god med lök, vitlök, BBQ-sås och piri-piri.
Högreven kan du servera med valfria tillbehör. Garnera gärna med färsk koriander.
Tillagning
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Skala och strimla löken. Lägg i en stekgryta med lock.
- Skala och dela vitlöken grovt. Tillsätt den.
- Skölj och skär av fästen på chilin. Hacka i grova bitar och tillsätt den.
- Tillsätt BBQ-sås, salt och peppar.
- Stek högreven i ugnen med lock tills den faller sönder i köttet. Det tar ca 4,5 timmar.
- Ta upp köttet och låt det svalna något så att du kan dra isär samt grovt hacka sönder köttet med en kniv och gaffel.
- Lägg tillbaka köttet i grytan och blanda runt med löken och stekskyn. Nu är högreven klar att serveras. Den kan förberedas innan och förvaras i kylen samt sedan värmas till servering.
- Servera högreven med önskade tillbehör. Se förslag ovan.
Några förslag på servering:
- I hamburgerbröd med majonnäs, isbergsallad, BBQ-sås, tomat och rödlök. Andra goda tillbehör är som på bilden nedan med honungsrostad potatis samt en sallad med svarta bönor.
- I pitabröd på samma vis.
- I mjuka tortillabröd med riven ost, tomatsalsa, tärnad gurka, majs, svarta bönor, guacamole och färsk koriander.
- I burrito som texmex rulle.
Uppskattat näringsvärde per portion: 344 kcal