Pressgurka

Inlagd pressgurka som är skivad vanlig gurka sk slanggurka inlagd i socker, ättika, vitpeppar och salt. Pressad gurka går snabbt och lätt att lägga in.
Inlagd pressgurka är gott till husmanskost.

6 portioner pressgurka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 stor slanggurka, vanlig gurka eller två mindre gurkor
  • Gurklag: 0,5 dl ättiksprit (12%)
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 - 1 tsk salt
  • 3 msk hackad persilja eller dill

Tillagning

  1. Skiva hela gurkan tunt. Osthyvel, rivjärn eller matberedare är tips.
  2. Lägg gurkskivorna i en skål och tillsätt salt, ättika, vitpeppar och socker samt persilja och/eller dill.
  3. Lägg i gurkan i press med hjälp av ex. assiett eller tallrik samt sedan något tungt som pressar ner gurkan. Ex. några fler tallrikar.
  4. Låt gurkan stå i press i någon halvtimme sedan är den klar att serveras i en skål eller läggas i en burk med lagen och sparas i kylen.
  5. Pressgurka håller sig någon vecka eller längre i kylen om lagen täcker gurkan.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer