Pizzamackor

Varma mackor med pålägg i pizza-stil. Grunden är tomat, olivolja, vitlök, chili, oregano, mozzarellaost och sedan kan man också ha valfria andra pålägg som skivad gul lök, skivad strimlad skinka, salami, röd inlagd paprika, ananas, skivad tomat med mera.
Du kan välja vilket ljust bröd som helst - lantbröd, frallor, rostbröd, baguette eller annat bröd.
Här har jag räknat tre mackor per person men det kan du variera efter aptit och storlek på bröden.
Valfria ytterligare pålägg kan vara: skivad gul lök, skivad strimlad skinka, salami, röd inlagd paprika, ananas och skivad tomat

4 portioner pizzamackor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 12 skivor ljust bröd
  • 6 msk olivolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk oregano
  • 150 gram riven mozzarella eller annan riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär brödet i skivor.
  3. Lägg bröden på ett en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla översidan med lite olivolja och vänd dem så att den penslade sidan hamnar underst.
  4. Blanda resten av olivoljan med tomatpuré och pressad vitlök samt salt i en skål.
  5. Pensla bröden på ovansidan med tomatblandningen.
  6. Strö över chiliflakes och oregano.
  7. Nu kan du lägga på valfria pålägg om du önskar.
  8. Fördela sist den rivna osten på mackorna.
  9. Grädda pizzamackorna i ca 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg och osten smält.
  10. Servera dem varma men akta så du inte bränner dig (speciellt skivad färsk tomat och ananas kan vara mycket heta).
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer