Pizzabullar med skinka och ost

Pizzabullar med skinka och ost. Bullarna blir också goda och vegetariska med hackad soltorkad tomat istället för skinka. Goda pizzabullar passar till utflykt, mellanmål, matsäck, buffé, barnkalas samt att frysa.

Du behöver 30 bullformar att baka i. Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger.

30 pizzabullar med skinka och ost

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 200 gram riven ost
  • 3 dl tomatsås eller ketcup
  • 1 msk pizzakrydda
  • 200 g strimlad rökt skinka eller kassler
  • 5 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • 1 tsk oregano att strö över bullarna vid bakning (valfritt)

Tillagning

  1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
  2. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  3. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  4. Bred på tomatsåsen och sprid ut pizzakrydda, skinka och ost på degen.
  5. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
  6. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper, gärna i bullformar, och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över oregano och riven parmesan och baka i cirka 15 minuter.
  9. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 3.8 (18 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här.

Läs mer