Pizzabullar med skinka och ost
Pizzabullar eller pizzaknutar med skinka och ost.
Tillagning
- GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl och arbeta ihop så att det blir en smidig deg. Justera ev. med lite mer mjöl. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
- BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel - på samma vis som man gör till kanelbullar.
- Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
- Bred på tomatsåsen och sprid ut pizzakrydda, skinka och ost på degen.
- Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
- Lägg pizzabullarna på en plåt med bakplåtspapper under - gärna i bullformar i papp. Låt jäsa övertäckta till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över oregano och riven parmesan.
- Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter tills de har fin färg.
- Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in. Är även goda kalla. Går att värma. Går att frysa in.
Serveringsförslag
Passar till utflykt, mellanmål, matsäck, buffé, barnkalas samt att frysa in.
Varianter
- Bullarna blir också goda och vegetariska med hackad soltorkad tomat istället för skinka.
- Blir också gott att byta skinka mot kassler, strimlad pepperoni-korv eller du du gillar - tänk pizzapålägg.
- Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger.
Snabba pizzabullar
Istället för egen deg och tomatås kan du baka pizzabullarna med ett pizzakit deg på rulle och färdig tomatsås.
Uppskattat näringsvärde per portion: 291 kcal