Pizzabullar med skinka och ost

Hembakta pizzabullar blir också goda och vegetariska med hackad soltorkad tomat istället för skinka.
Goda pizzabullar passar till utflykt, mellanmål, matsäck, buffé, barnkalas samt att frysa.
Du behöver 30 bullformar att baka i.
Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger.

30 pizzabullar med skinka och ost

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • 200 gram riven ost
  • 3 dl tomatsås eller ketcup
  • 1 msk pizzakrydda
  • 200 g strimlad rökt skinka eller kassler
  • 5 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • 1 tsk oregano att strö över bullarna vid bakning (valfritt)

Tillagning

  1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
  2. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  3. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  4. Bred på tomatsåsen och sprid ut pizzakrydda, skinka och ost på degen.
  5. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
  6. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper, gärna i bullformar, och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö över oregano och riven parmesan och baka i cirka 15 minuter.
  9. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 3.7 (11 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer