Ostgratinerad kycklingfilé

Introduktion och förberedelse

Ostgratinerad kycklingfilé med paprika och grädde är en enkel, god och smaskig rätt från 70-talet. Gott till är tagliatelle, basmatiris med gurkmeja, pressad potatis eller råris.

Extra god och lite modernare blir den om du brer några msk röd pesto mellan kycklingfilédelarna. Du kan också ta med en pressad vitlök samt 1 hackad gul lök.

Istället för kycklingfilé blir rätten god med fläskfilé, laxfilé eller kotlettrad. Ta quornfiléer för en vegetarisk variant.

4 portioner ostgratinerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 paprikor en av varje färg röd och grön
  • 2 dl grädde
  • 2 msk torr vit vermouth eller vitt vin
  • 8 skivor ost
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Förbered tillbehör som tagliatelle (börja dock koka när kycklingen är i ugnen), basmatiris kokt med något krm gurkmeja, pressad potatis eller råris.
  3. Skölj och tärna paprikan i bitar.
  4. Stek paprikan i olivolja några minuter.
  5. Vispa grädden i en bunke. Häll i vit vermouth och något krm salt i grädden.
  6. Lägg upp den stekta paprikan på en tallrik.
  7. Skär varje kycklingfilé på snedden i tre delar.
  8. Bryn kycklingdelarna på båda sidor i smör. Salta och peppra dem under tiden.
  9. Är stekpannan ugnsfast så behåller du kycklingen i pannan annars lägger du över dem i en ugnsform.
  10. Fördela paprikan på kycklingen.
  11. Bred ut grädden på toppen.
  12. Skiva ost och lägg över allt.
  13. Sätt in i ugnen och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen.
  14. Servera med tagliatelle, basmatiris med gurkmeja, pressad potatis eller råris. En sallad på tärnade tomater samt gröna blad med lite vinäger och olja på är också gott till.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20