Rostad paprika och zucchini

Rostad paprika och zucchini med balsamvinäger, pinjenötter och ruccola. Gott som tillbehör, på buffé eller som sallad.

8 portioner rostad paprika och zucchini

 • Förberedelse: 10 min
 • Tillagning: 45 min
 • Klart på: 55 min

Ingredienser

 • 5 paprikor, blanda gärna röda, gula och gröna
 • 1 rödlök
 • 1 zucchini
 • 4 msk olivolja
 • 3 msk balsamvinäger, så fin som möjligt
 • Salt och vitpeppar
 • 0,5 dl pinjenötter

Tillagning

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Skölj och kärna ur paprika och skär i grova bitar.
 3. Skala lök och skär i 4 klyftor.
 4. Skölj zucchini och skär i 2 cm skivor.
 5. Blanda i en ugnsform med olivolja, salt och vitpeppar.
 6. Rosta i cirka 45 minuter.
 7. Ta ut och låt svalna.
 8. Lägg upp på fat och droppa över balsamvinäger, pinjenötter (rosta dem gärna i en stekpanna innan) samt toppa med sköljd ruccolasallad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer