Hemgjord ajvar eller paprikaröra

Hemgjord ajvar eller paprikaröra. Grillad eller ugnsstekt paprika mixad till en röra. Gott som sås, röra och tillbehör till det mesta ex. grillat kött och grönsaker.

Gillar du het ajvar så lägg till 1 tsk chiliflakes när du blandar paprikan med olivoljan.

Röran kan serveras ljummen eller kall.

4-6 portioner hemgjord ajvar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 2 st röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk chiliflakes (om du gillar het ajvar)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill 250 grader och undervärme.
  2. Dela paprikor i fyra kinder vardera samt blanda med olivolja, salt och peppar i en skål.
  3. Lägg på en plåt med skinnet uppåt. Grilla dem i övre delen av ugnen i ca 25 minuter. De ska bli nästan svarta på översidan.
  4. Ta ut paprikorna och lägg dem i en skål övertäckt med plastfolie ca 5-10 minuter.
  5. Pilla bort skalet av paprikan och mixa i mixer eller med stavmixer till en röra. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg upp i skål och servera. Håller sig i en burk i kylen några dagar. Kan också frysas.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.