Kall paprikasås

Introduktion och förberedelse

Kall paprikasås är enkel och snabb att laga med matyoghurt och paprikapulver.

Yoghurtsåsen passar till det mesta speciellt till grillad kyckling, fisk, grönsaker, rostade rotfrukter osv.

Lätt att laga till många.

Varianter

Vill du ha lite rökt smak på såsen så kan du ta rökt paprikapulver. Gillar du chili kan du ta starkt paprikapulver eller tillsätta cayennepeppar eller Sriracha-chilisås.

Istället för paprikapulver kan du ta några tsk ajvar. Gillar du vitlök kan du pressa i en klyfta. Vidare passar någon tsk limesaft och en tsk honung också i såsen.

4 portioner kall paprikasås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt och servera i en skål.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer