Kotletter med grönpepparsås

Kotletter med grönpepparsås som först bryns och sedan kokar du en sås i direkt i pannan där kotletterna får puttra klart.

Tänk på att grönpeppar kan smaka olika starkt beroende på märke med mera. Så smaka av med lite i början och öka sedan på med så mycket grönpepparsmak du vill ha.

4 portioner kotletter med grönpepparsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter eller kotletter med ben
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk krossad grönpeppar
  • 0,5 buljongtärning kalv
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk ljus soja
  • Klyftpotatis: 800 gram fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • Sallad: 2 tomater
  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 2 morötter
  • 65 gram babyspenat
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn om du vill ha klyftpotatis till.
  2. Putsa, klyfta och skölj potatisen. Torka den torr med lite hushållspapper.
  3. Sprid ut den i en ugnsform och blanda den med olja.
  4. Rosta klyftpotatisen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  5. Förbered sallad om du vill ha det till: skölj och tärna tomater, skölj bönor, skala och riv morötter samt hacka spenaten grovt. Blanda allt med vinäger, olivolja och salt i en salladsskål.
  6. Kotletterna: Salta och peppra kotletterna och vänd runt dem i lite mjöl.
  7. Värm en stekpanna och bryn kotletterna i smör på båda sidor.
  8. Lägg upp dem på en tallrik.
  9. Tillsätt hälften av den krossade grönpepparen, grädde, vatten, buljongtärning, soja samt senap och rör ihop till en sås i stekpannan.
  10. Lägg i kotletterna och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar efter tycke.
  11. Servera kotletterna i såsen med önskade tillbehör.

Serveringsförslag

Val av kotlett

  • Köp svenskt fläskkött - gärna kravmärkt.
  • Du kan ta fjärilskotletter som på bilden eller stora kotletter med ben.
E-mail
Medel: 3.8 (29 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-27