Kotletter med grönpepparsås

Kotletter med grönpepparsås, klyftpotatis och sallad. Du kan ta fjärilskotletter som på bilden eller stora kotletter med ben.

Köp svenskt kött. Godast är kravmärkta kotletter. Istället för klyftpotatis är det gott med pressad potatis, pasta som tagliateller, gnocchis, råris eller kokt potatis.

4 portioner kotletter med grönpepparsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 fjärilskotletter eller kotletter med ben
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk krossad grönpeppar
  • 0,5 buljongtärning kalv
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk ljus soja
  • Klyftpotatis: 800 gram fast potatis
  • 2 msk rapsolja
  • Sallad: 2 tomater
  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 2 morötter
  • 65 gram babyspenat
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader om du vill ha klyftpotatis till.
  2. Putsa, klyfta och skölj potatisen. Torka den torr med lite hushållspapper.
  3. Sprid ut den i en ugnsform och blanda den med olja.
  4. Rosta klyftpotatisen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
  5. Förbered sallad om du vill ha det till: skölj och tärna tomater, skölj bönor, skala och riv morötter samt hacka spenaten grovt. Blanda allt med vinäger, olivolja och salt i en salladsskål.
  6. Kotletterna: salta och peppra kotletterna och vänd runt dem i lite mjöl.
  7. Värm en stekpanna och bryn kotletterna i smör på båda sidor.
  8. Lägg upp dem på en tallrik.
  9. Tillsätt krossad grönpeppar, grädde, vatten, buljongtärning, soja samt senap och rör ihop till en sås.
  10. Lägg i kotletterna och låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera kotletterna i såsen med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Läs mer om mig.