Kotletter med grönpepparsås
Kotletter med grönpepparsås som först bryns och sedan kokar du en sås i direkt i pannan där kotletterna får puttra klart.
Tänk på att grönpeppar kan smaka olika starkt beroende på märke med mera. Så smaka av med lite i början och öka sedan på med så mycket grönpepparsmak du vill ha.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn om du vill ha klyftpotatis till.
- Putsa, klyfta och skölj potatisen. Torka den torr med lite hushållspapper.
- Sprid ut den i en ugnsform och blanda den med olja.
- Rosta klyftpotatisen i mitten av ugnen i 20-25 minuter.
- Förbered sallad om du vill ha det till: skölj och tärna tomater, skölj bönor, skala och riv morötter samt hacka spenaten grovt. Blanda allt med vinäger, olivolja och salt i en salladsskål.
- Kotletterna: Salta och peppra kotletterna och vänd runt dem i lite mjöl.
- Värm en stekpanna och bryn kotletterna i smör på båda sidor.
- Lägg upp dem på en tallrik.
- Tillsätt hälften av den krossade grönpepparen, grädde, vatten, buljongtärning, soja samt senap och rör ihop till en sås i stekpannan.
- Lägg i kotletterna och låt puttra i 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar efter tycke.
- Servera kotletterna i såsen med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Jag hade klyftpotatis till samt en grönsallad med stora vita bönor och lite annat grönt.
- Istället för klyftpotatis är det gott med pressad potatis, pasta som tagliateller, gnocchis, råris eller kokt potatis.
Val av kotlett
- Köp svenskt fläskkött - gärna kravmärkt.
- Du kan ta fjärilskotletter som på bilden eller stora kotletter med ben.
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal