Kall sås med sweet chili och jordnötter

Kall sås med sweet chili-sås, hackade jordnötter och matyoghurt passar till grillat mm. Enkel och snabblagad. Lätt att laga till många till buffé och fest.

Jordnötterna kan uteslutas - kan vara en bra idé om du serverar såsen på fest, buffé eller kalas och inte vet om någon är nöt-allergiker.

4 portioner kall sås med sweet chili

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 burk matlagningsyoghurt, ca 2 dl
  • 3 msk sweet chilisås
  • 0,5 dl hackade jordnötter
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Hacka jordnötterna och blanda med yoghurt, chilisås och svartpeppar i en skål. Smaka av med önskad mängd sweet chili samt ev. någon nypa salt.
  2. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  3. Såsen är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer