Kakor med sylt syltkakor

Kakor med sylt eller syltkakor. Hemmagjorda syltkakor är givna på ett kakbord. Här med kokosflingor vilket är valfritt.
Istället för sylt går det bra med marmelad eller gelé. Goda smaker är hallon, jordgubbar, svarta eller röda vinbär, björnbär eller krusbär.

30 st kakor med sylt syltkakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 125 g margarin eller smör
  • 0,5 dl socker
  • 1 äggula
  • 2,5 dl potatismjöl eller maizena
  • 0,5 dl fast valfri sylt eller marmelad, förslagsvis hallon
  • 1 uppvispat ägg (valfritt)
  • 1 dl kokosflingor (valfritt)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa fett och socker i fem minuter, gärna med elvisp eller i matberedare.
  3. Tillsätt äggulan och potatismjöl eller maizena och rör ihop till en kakdeg.
  4. Forma degen till små bollar och lägg dem på bakplåtsduk, bakplåtspapper eller smord plåt.
  5. Platta till dem samt gör en fördjupning i mitten.
  6. Om du vill ha kokosflingor på kakorna så penslar du dem med uppvispat ägg och vänder dem sedan i kokosflingor på en tallrik. Lägg tillbaks på plåten.
  7. Klicka i någon tesked sylt i gropen på varje kaka.
  8. Grädda syltkakorna mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått ljus brun färg.
  9. Ta ut och låt syltkakorna svalna innan servering. Förvaras i lufttät burk. Kan frysas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer