Rödbetsjuice

Råsaft eller juice från råa rödbetor är mycket gott och nyttigt. Du behöver en råsaftcentrifug.
Gott är att smaksätta rödbetsjuicen med lite färsk ingefära. Håller sig i kylen.

2 glas rödbetsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram rödbetor
  • 1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort fästen och ev fula delar.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor så att de går ner i råsaftcentrifugen.
  3. Kör rödbetorna till juice i råsaftcentrifugen. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt den efter halva rödbetorna.
  4. Rödbetsjuicen är klar att servera. Rör gärna om den lite innan.
E-mail
Medel: 4.1 (27 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer