Rödbetsjuice

Introduktion och förberedelse

Rödbetsjuice kan du göra av fina svenska rödbetor.

Råsaft eller juice från råa rödbetor är mycket gott och nyttigt.

Köp gärna svenska kravmärkta rödbetor.

Du behöver en råsaftcentrifug.

Använd gärna plasthandskar om du ej vill få röda händer när du skalar rödbetorna.

Serveringsförslag

  • Ställ gärna in i kylen och låt kallna någon timme - juicen är mycket god kall.
  • Eller servera med is.
  • Rödbetsjuicen är god när som när du behöver en vitaminboost men framförallt i samband med träning, till frukost, mellanmål men också till fest, buffé eller middag kall eller med is som en alkoholfri drink, shot eller fördrink.
  • Glöm inte att röra om juicen innan servering.
  • Ett tips är att använda kalla rödbetor om du vill ha en kall rödbetsjuice direkt till servering.

Varianter

  • Gott är att smaksätta rödbetsjuicen med en bit skalad färsk ingefära - ta ca en tsk.
  • En halv lime är också gott i.
  • Rödbetor har inte så mycket vätska så om du vill kan du ha i gurka eller äpple för att få lite volym på juicen. Vidare tycker jag morötter är gott i.
  • Du kan också tillsätta några msk vatten eller apelsin- eller äppeljuice mellan rödbetorna så du får ut mer av rödbetsjuicen.
  • Annat som passar att köra i juicen är stjälkselleri eller broccoli för en grönsaksjuice.
  • När juicen är klar kan du mixa i jordgubbar, blåbär, babyspenat, spirulina eller banan.

Rödbetor körda till juice i råsaftcentrifug
Rödbetor blir mycket goda att köra till juice och råsaft i råsaftcentrifug.

2 glas rödbetsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 350 gram rödbetor
  • 1 tsk färsk skalad ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort blast och fästen och eventuella fula delar på rödbetorna.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor så att de går ner i råsaftcentrifugen.
  3. Kör rödbetorna till juice i råsaftcentrifugen.
  4. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt en bit efter halva mängden rödbetor.
  5. Rör om innan servering. Rödbetsjuicen är klar att servera. Den blir mycket god kall så ställ gärna in att kallna i kylen någon timme innan servering.
  6. Rödbetsjuicen förvarar du i kylen. Håller sig några dagar.
E-mail
Medel: 3.9 (47 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 26 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.